marec 2004
ja drage moje, počutim se kar zapostavljeno. Na Starši staršem ste se še kaj oglasile, tu pa berem le januar, pa april, maj, junij… A ste vse na bolniški, al že tako intenzivno nakupujete širše hlače in male pleničke, ali pa berete le še strokovno literaturo in Leksikon imen?!!!
No pri nas smo v 20.tednu (polovica!!!- hura), nosečniške hlače mi je prijateljica končno vrnila prejšnji teden (to je namreč tretji otrok in sem na srečo s te strani že preskrbljena), brcamo nekje od 17. tedna, triletnik pa me po vsakem pregledu sprašuje, če je zdravnica že dala dojenčka ven.
Pa vi???
marija
Pozdravljene!
Naslednji teden imamo morfologijo, in upam, da mi bo takrat končno ginekolog določil datum poroda. Po mojih “izračunih” pride 6.3., po njegovih pa malo kasneje 🙂 Bomo videli.
Leksikon imen smo nehali brati že zelo na začetku, saj smo se družno odločili za imeni zelo na začetku abecede: Ajda, Bor. Hčerka navija za Ajdo, sine za Bora. In bosta morala počakati čisto do konca, ker tokrat ne bomo vprašali za spol.
Običajne nosečniške težave so mimo (še dobro), zdaj se začenja drugačno razgrajanje 🙂 Malček oziroma malčica je namreč kar živahno bitje.
Podobno kot Marija2 imamo v glavnem vse stvari za mamico in za dojenčka že na zalogi, tako da nakupujemo res samo še za naše učke in ne zaradi potrebe :-))
Lepo se imejte, marčevke, pa se še “slišimo”.
Barbara
Jaz tudi 23.3. Drug teden imamo morfologijo, a za spol ne misliva vprašati, kar naj bo presenečenje. Imena so zbrana a so najina skrivnost, nekaj težav nama dela le ime za fantka… nekako nama ne potegne nobeno ful…. bova že vedela ko ga bova videla. Tako da najbolje da je kar punčka, tam vsaj z imenom ne bo problemov.
Hlače sem si že kupila, ker pa je najin prvi otrok, bova kar morala nabavti vse po vrsti…… no bo kar zabavno. Na srečo bodo vsaj za začetek prijateljice posodile.
Drugače pa mulček že veselo brca, jaz sem še v službi in nekako me bolniška ne mika.
LP vsem
T
Seveda smo marčevke, saj nas je tudi veliko.
Pričakujem prvega dojenčka. Stopila sem v 21.teden (14.3.), morfologijo pa imamo jutri.
Prav težko že čakava, da bova videla malo migico, ki tako veselo razturava po trebuščku.
Če bodo sigurni kaj vidijo – da se bo dobro videlo, bova rekla, da lahko povejo, sicer pa raje ne.
Ime imava le za punčko, za fantka se sploh ne moreva odločit in čisto premalo razmišljava o tem.
Nabave nosečniških oblačil se še nisem lotila, saj sem si sposodila nekaj za vmes. Šele ko bo kriza bom letela v kakšno trgovino.
Lp, E.
Jaz pa imam rok 1. marca. Doma že imam tri in pol letnega fantka, ki se je zaradi preeklampsije rodil 2 meseca prezgodaj, zato sem na bolniški. Zaenkrat je vse v redu, brcanje čutim od 18. tedna dalje, na morfološkem UZ je bilo vse OK. O imenih še nisva resno razmišljala. Ne vem pa kdaj naj začnem pripravljati vse za doječka, zdi se mi še zgodaj, po drugi strani pa sem prvič rodila brez materinske šole in skoraj brez enega kosa oblačila za novorojenčka. kar bojim se prezgodaj vse pripraviti…
Živijo,
rok 4.3. (22.teden). Imava pa punčko, naju je tako firbec matral, da nisva mogla počakati. Je pa to najin prvi otrok. Za ta malo še nisem nič kupila, me rahlo daje vraževernost, da če kupim prezgodaj, bo šlo ziher kaj narobe. Sebi sem kupila dvoje hlače, ker nisem imela več nič za oblečt. Se pa končno počutim bolje, očitno so začetne težave minile, mala pa tako brca, da se že marsikatero noč zbudim. Me že trenira:)).
lp, martina
Čao!
Še jaz se vam pridružujem. Rok 26.3.04…in sem zdaj v 18 t 4/7! Mala afnica brca od dobrega 17.tedna! Se mi zdi, da ima čisto preveč energije :-))) Na vsakem UZ-ju je bilo videti, da tud sekundo ni pri miru! Hvala bogu, tako vsaj vem, da je tu! Morfologijo imam danes teden in komaj čakam, da vidim kaj počne najina prva afnica! Za spol pa nočem vedet, čeprav moža kar precej mika, da bi vedel s kom se pogovarja, kadar govori s trebuščkom :-)))
Drugače pa noseč. hlače nosim že dober teden, ker drugih ne spravim več gor in morm rečt, da se super počutim!
Moram pa priznat, da sem se kar naenkrat (čez noč) zredila za 1,5 kg!
Toliko za zdajle!
Se še beremo
Špela
Živjo!
Tudi jaz sem z vami marčevkami. Rok imam 25.03.2004. Otročka čutim od 17 tedna dalje. Morfologijo ploda čez 14 dni. Drugače pa je v zadnjem času doma tako pestro, da sploh nimam časa se pripravljati na prihajajočega dojenčka, saj smo v 14 dneh praznovali dva rojstna dneva. Mož 30 let, hčerka 3 leta.
Drugače pa še najbolj nestrpno pričakuje bratca ali sestrico hčerka, ki je rekla, da bo tudi dojenčka povabila naj pride na tortico.
Lep pozdrav in čimprijetnejšo nosečnost, Nataša.
Se vam pridružujem: 16. marec 2004. V sredo imam kontrolo (20. teden) in prav zanima me, če mi bojo opravili tudi UZ. Ali se je treba na morfologijo naročiti ekstra ali spada h kontrolnemu pregledu?
Noseča sem že drugič vendar sem skorajda vse že pozabila, ker ima hči že 12 let. Smo že vsi tako neučakani, da komaj čakamo na marec.
Stara sem 34 let, rodila pa bom v Ljubljanski porodnišnici. Porodni blok ravnokar popolnoma obnavljajo in menda se bomo imele po novem tam tako zelo fino, da si bo vsaka želela priti še kdaj.
Pa da vidimo, če nas bojo prepričali :-)).
LP, Irena
Pozdravljena dekleta.
Tudi jaz imam rok marca, in sicer na dan žena (8.3.). Sedaj sem v 21+2/7 tednu. Počutim se super, nikoli nisem imela nobenih nosečniških težav, razen v začetku so bile kar pogoste krvavitve. Takrat sem mislila, da je menstruacija, vendar se je izkazalo, da sem noseča. Predpisan sem imela Dabroston in mirovanje. Na srečo se je vse srečno končalo, čeprav sem imela 50% možnost grozečega splava in 50% možnost donositve ploda.
Sedaj si z možem urejava gneznece in z veseljem pričakujeva naraščaj. Ali še katero mučijo bolečine v hrbtenici? Ali ima katera nasvet kako jih premagati?
Želim vam lepo in mirno nosečnost. Lupčka vsem vašim korenjakom in korenjakinjam in veselo brcanje.
Manja
Pozdravljene marčevke!
No, pa se nas je kar nekaj nabralo 🙂
Rok imam 20.3., po začetnih slabostih, pa se sedaj odlično počutim. To je moja druga nosečnost. Imamo že 9 mesečno punčko. Glede spola se bomo tudi tokrat pustili presenetiti.
Uživajte s svojimi trebuščki, pa kaj se še oglašajte 😉
Lep dan,
Matea
Pozdravljene sonosečke!
Rok imam 5.3.2003, z veseljem pričakujemo 3. otročička (prvi sin 13 let, druga hčerka 6 let) – (že vemo, da bo fantek, ker sem bila na amniocentezi). Ravnokar sem brala podatke o kilogramih. Na žalost ugotavljam, da sem nad povprečjem – zredila sem se že za 10 kg. V prejšnjih dveh nosečnostih sem se obakrat zredila za skoraj 15 kg pa je šlo brez problema nazaj!
Uživajte kolikor se da, dokler je še čas!
Lep dan vsem!
gogika
Pa sem se še jaz oglasila, tudi marčevska – 21.3.2004 imam rok. Morfologijo imam 12.11. in upam, da je vse v redu in da bomo videli ali je punčka ali fantek. Doma imamo že enoletnika, ki je pravkar shodil, a še vedno ga je treba kdaj pa kdaj dvigniti in nositi, zato sem zvečer že pošteno utrujena pa tudi hrbet ni ostal “tiho”. Ampak bomo zdržali.
Srečno nosečnost vsem skupaj in veliko veselja z otročički!