Najdi forum

Manjša nesreča

Zanima me na splošno, kako najbolje ukrepati.
Avto imam polno kasko zavarovan, pride do prometne nesreče (lahko samo na parkirišču), poškodovanih ni.

1. če sem jaz kriv za nesrečo, se je bolje dogovoriti za denar, ali izpolniti poročilo, pa ureja zavarovalnica? A škodo na svojem avtu nosim sam?

2. kriv je drugi, naj obvezno pokličem policijo ali to urediva z Evropskim poročilom? Sedaj je veliko tega, da krivec najprej prizna krivdo, potem pa jo prekliče.

Hvala in LP

Če uveljavljate škodo na parkirišču je potrebno o poškodbi obvestiti policijo,razen če je škoda manjša-manjše odrgnine ipd.

Če nosite krivdo v prom.nesreči uveljavljate škodo na vašem vozilu iz kasko zavarovanja.Na zavarovalnici morate napraviti cenitev škode.Če je škoda večja-prijava policiji takoj.

Škodo katero ste povzročili na oškodovančevemu avtomobilu pa bo morala plačati vaša zavarovalnica.Pri bonusu nazadujete tri razred,to pa pomeni,da naslednje leto plačate dražje zavarovanje za obvezno in kasko zavarovanje.

Če je škoda manjša,in če ni poškodovancev načelno policije ne bi bilo potrebno poklicati.Povzročitelj nesreče vam more v tem primeru na evropskem poročilu obvezno pripisati,da priznava krivdo.V nasprotnem primeru imate lahko težave.

Če nesreče ne prijavite policiji,lahko nastopijo težave pri uveljavljanju škode iz polnega kaska.

Toliko zaenkrat,bo v redu?
Lepo pozdravljeni,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

OK, načeloma mi je jasno. Edino v primeru manjših nesreč; a je pripis krivde na evropskem poročilu tehten ali ne? Krivec kasneje lahko izjavi, da je bil pod pritiskom, itd. Potem pa zavarovalnica vztraja pri deljeni krivdi? Policijskega zapisnika pa ni!?

“Če nesreče ne prijavite policiji,lahko nastopijo težave pri uveljavljanju škode iz polnega kaska.” V katerem primeru?

Sem siten, a ne? Hvala.

Niste siten,v primeru,da razbijete avto,ko ni oškodovanca lahko zavarovalnica odkloni izplačilo škode,saj bi lahko obstajal sum za vožnjo pod vplivom alkohola ali kakšnih substanc.Naljbolje je,če nesrečo prijavite takoj ali najkasneje v osmih urah.
Bo v redu?
Lep dan vam želim,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

New Report

Close