Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Mandlji

Mandlji

Pozdravljeni.

Moj sin je star 4 leta. Lansko leto je bil nekaj časa doma, zaradi prihoda sorojenca. Februarja smo doma preboleli gripo. Potem je šel marca v vrtec in potem je nekajkrat zbolel. Vmes je imel enkrat tudi streptokokno angino, dokazano z brisom. Po tisti angini pa je imel na 14 dni vročino in vedno rdeče mandlje, meni so se zdeli tudi zelo veliki, ampak angina ni bila nikoli od takrat vec dokazana. Tudi po krvi vse ok, morda kot rahla viroza ali še to ne. Tudi mononukleoza izkljucena. Dobili smo bronchomunal, ker smo bili tolikokrat na brisu. Zdaj je že nekje 3 tedne od zadnje vročine, ampak ima še vedno take bele pike po mandljih in kar ne zginejo. Obcasno se tudi odkrhava, pravi da ima slino, morda ga kaj draži. Kaj bi lahko bile te bele pike? Danes se mi zdi, da jih je nekaj odkasljal ven med kopanjem. Ali so to lahko taki tonzilarni kamni kot se pojavijo nam odraslim in jih pri sebi zbazam ven z vatirano palcko? Tudi bezgavke se mi zdijo vecje kot obicajno. Je mozno, da bi test za angino pokazal neprevilen rezultat? Res me skrbi, pred tem je bil vedno komaj kaj bolan, tako da vec ne vem kako mu lahko pomagam. Obcasno tudi smrci ponoci.

 

Hvala za nasvet

Svetujem odvzem brisa na mikrobiološke preiskave, tudi pregled pri specialistu ORL, čeprav se le redko zgodijo take kronične spremembe pri samo eni preboleli angini. Povečani mandlji lahko tudi povzročijo motnje dihanja med spanjem, čeprav smrčanje bolj povzroča povečana žrelnica kot sami mandlji.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close