Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Mandeljni

Mandeljni

Pozdravljeni !

Moja 5 – letna hči ima zelo velike mandeljne, eden se celo dotika jezička. Niso nič rdeči, amak so lepe rožnate barve. To je (po mojem) tudi vzrok, da venomer po malem pokašljuje. V bližnji prihodnosti nameravam obiskati njenega zdravnika. Zanimjo pa me posledice odstanitve mandeljnov? Kaj vse to potegne za sabo (če me razumete)?

hvala za odgvor in lp

Spoštovani!

Izognete se gojišču bakterij, nekoliko pa se poveča nagnjenost k laringitisu, bornhitisu in pljučnici, a zanemarljivo v primerjavi s pogostostjo infektov sedaj.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Zdravo

Jaz imam hčerko staro 3 leta in je imela pogoste angine.
Tudi ona ima povečane mandeljne. In vedno je dobivala antibiotike. Sedaj kadar je bolana (redko glede na prej) zahtevam bris grla, rezultat je v 10 minutah pokaže pa ali je potrebno zdravljenje z antibotiki. Odkar zahtevam te rezultate še zdravljenje z antibiotiki ni bilo potrebno. Dve leti pa so ji šibali samo antibiotike. Zahtevala sem tudi pregled pri specialistu, ki je poleg povečanih mandeljev ugotovil še polipe v nosu.
Ker so tudi meni odsvetovali odstranitev mandeljev sem poiskala pomoč pri zeliščarju.
10 dni sem ji kuhala čaje (kopriva, melisa, ožepek, islandski lišaj) in od takrat še ni bila bolana, tega je zdaj že leto dni. Potem sem dobila tudi tinkturo, ki jo moram uporabljat predvsem ob prehodih zima-pomlad, poletje-jesen. S tem sem komaj začela. Uporabljam jo en mesec, čez tri pa moram k zdravniku na pregled mandeljev. Ta zeliščarka mi je povedala, da povečani mandeljni pomenijo vnetno stanje in da se bodo izboljšali takoj, ko se bo njej izboljšal imunski sistem, kar pa lahko traja tudi 3 leta. Vsake tri mesece moram po jemnaju te tinkutre na pregled, da zdravnik pove ali je boljše in potem jo pokličem, da mi sorazmerno k temu zmanjša odmerek.

New Report

Close