Najdi forum

Pozdravljeni

Situacija je naslednja. Po dolgem času, sm se bil prisiljen preselit domov. Z mamo se še razumem, sam mamin partner,… Najraje bi mel, da je tih do mene ter mi nič ne reče.
Vedno mam občutek, da kj tastega reče, da mi točno na živec pritisne, ter rezultat je, da se počutim jezno. take on men ne bo govoril. Na trenutke se mi zdi, da me zajebava v glavo, take pripombe, sam so tko prikrite, da se pol on dela neumnega, nč nism hotel. Jz takih reakcij nisem mel skor na nikogar, pa hude probleme ma z jezo, to se napol dere včas ko govori. Jz nevem kak se nj obranim teh njegovih strupenih pripomb, besed, ki ranijo. Igre jeze, maščevanja pa njegovih podlih zajebavanj človeka v glavo se nočem it. Sam sm pa prisiljen, da živim nekaj časa v takšnem okolju. Kaj naj, to je nevzdržno.

Pa še da dodam, da mu kj rečem odločno, da mi on take ne bo govoril, kr znori nazaj, tako da kr se nočem pobit z njim odidem stran, zadnjič je dejansko hotel vdret v mojo sobo, pa sm me obtoževal svašta, tk sm prikinil zadevo, da sm se dru naj me pusti pr miru ter držal ročaj vrat, da ni mogu vdret v sobo pa je pol šel stran. Nevem kak človk je to, ampak ma neke probleme, pa ta njegova jeza,..

Lepo pozdravljeni,

lahko vas začutim v tem, kako težko je živeti v tem okolju. Vaš odhod od doma, je verjetno pomenil veliko osvoboditev od stresa v domačem okolju. Sedaj pa ste se bili, iz nekih razlogov, primorani vrniti domov in vsej tej kalvariji ne vidite konca.

Ob njem je težko živeti, ker je poseben človek, njegova največja težava pa je, da se ne zna pogovarjati, spustiti drugih do sebe. Poln je strahu in obramb, jeze in potrebe po kontroli. To je on, ker pa vi njegova čutenja vzamete nase, mu pomagate, da se na vas reši svoje jeze in besa.

Veliko razmejitev bo potrebno z vaše strani. Predvsem vi, se boste moral naučiti drugače komunicirati z njim, torej na način, ki vam bo pomagal, da ga boste pustili v njegovem svetu, ki je zelo kaotičen. Po vašem pisanju sodeča, ste odrasel moški, kar pomeni, da iščite načine, da poskrbite zase. Ne vem, kaj vas je pripeljalo nazaj domov. V kolikor je razlog, da nezavedno rešujete mamo pred tem možakarjem, vam svetujem, da poskrbite zase. Ne vem, koliko tega odnese vaša mama, ko vas ni doma in koliko manj je kritizirana in dežurni krivec za vse, ko ste v bližini vi. Je to igra med njima, je tam zelo težko in se vam mama smili, jo rešujete in ste ustvarili situacije, ki na zunaj izgledajo, da nimate izbire? Nekaj vas potiska nazaj domov, zato se vam dogajajo brezizhodne situacije in ste primorani prenašati tega moškega.

Nobene potrebe več ni, da bi ščitili mamo, ker je mama odrasla ženska in se sama odloča o svojem življenju. Ona ga je izbrala in ga ima rada, takšnega kot je. Poskrbite zase, usmerite svojo pozornost v to smer in se odločite, da vam ni potrebno živeti na tak način. Mama se je odločila sama zase, vam ni potrebno. Umirite se v sebi in razmislite, kako boste peljali svoje življenje, da boste vi v redu. Ne ukvarjajte se toliko s tem moškim, poskušajte se izogniti njegovemu besu. Trenutno vse naredite, da se na vas osvobodi svoje napetosti, potem se mu ni potrebno na mami. Prav nastavite sebe in s to igro morate prenehati, ne glede na to, koliko se vam mama smili in je uboga. To je njuna igra, onadva sta jo izbrala. Živite nekaj, kar niste vi, trpite nekaj, kar vam ni več potrebno. Dovolj je bilo, uredite si življenje zase in pustite, da mama sama poskrbi zase. Ne vem, kaj vse ste preživljali kot otrok in kako dolgo ste že dežurni krivec v domu, ki bi vam moral dati podporo in bližino. V tem domu je strah, jeza, nezaupanje, bes. Vračate se k mami, ker jo notranje zelo globoko čutite. Tudi z njo boste moral poiskati drugačen odnos, odnos, ki vas bo notranje osvobodil od krivde in občutkov, da morate poskrbeti za njo, ker je uboga.

Upam, da lahko kaj vzamete od mojih besed, podala sem vam le svoje mnenje. Če čutite, da je kanček resnice v napisanem, se osvobodite bremen, ki niso vaša. Vse to vam požira in najeda vašo življenjsko energijo, ki bi jo morali porabljati zase in za svoje življenje. Ta možakar se verjetno ne bo spremenil. Spremenili se boste s časoma vi in predvsem vam, njegovi odzivi ne bodo več predstavljali takšne groze. Pravzaprav ga boste pustili na miru, ker boste razumeli in videli, da ima on težavo, ne vi, da on ne zmore in ne zna, ne vi. Vaš drugačen odziv nanj, bo razvrednotil tudi njegove odzive jeze. Vendar je to pot, ki jo morate še prehoditi, dvigniti samozavest, se v sebi umiriti in si predvsem dovoliti živeti drugače. Nikakor ne gre od danes na jutri, ker nekaj globoko v vas išče takšne ljudi in v njih prebuja jezo. Za začetek si poiščite prostor, kjer boste lahko živeli sebe, uredite si finance, ker so verjetno tudi te problem. Dokler živite v tem okolju, še misliti ne morete, saj vas ta moški kar »poje« s svojo agresijo.

Vse dobro vam želim v prihodnje. Čuvajte sebe.

Sabina Stanovnik spec. Zakonske in družinske terapije Midva - Zakonski in družinski center (Ljubljana in Ptuj) Telefon: 030/333-009 E-pošta: [email protected] http://www.midva.si

Hvala Vam, kr ste se potrudila za odgovor ter iztočnice. Neki denarja sm izgubil ter sm se mogu vrnit domov, prej pa tud nikamor nism pršel na svojem, bilo je pa prijetno tm ter ni bilo ter jeze, besa,.. več miru. No v tem okolju je res težko živet, ta jeza, bes,…

Mati pa tud govori eno, dela pa drugo,…pa tud ni na moji strani, me izda vedno znova ter sm sam. No upam, da me ne bodo ubil ter bom nekak prežvel tole obdobje ter ne bom zbolel od vse jeze pa vsega v tej bajti…

Lep pozdrav

Pozdravljeni,

poskušajte teči, ukvarjajte se s športom in skrbite zase, da ohranite sebe močnega. Ne zapirajte se v sobo in v svoj svet in ne razmišljajte, da boste zboleli.

Sabina Stanovnik spec. Zakonske in družinske terapije Midva - Zakonski in družinski center (Ljubljana in Ptuj) Telefon: 030/333-009 E-pošta: [email protected] http://www.midva.si

New Report

Close