mama
Dober dan !
Zelo me skrbi za mamo(45 let). Žal je vdova že 5 let. Na splošno je moja mama zelo zaprt človekm ki le redko najde prijatelje. Pred pol leta pa si je najdla prijatelja in mislim da, kar močno zaljubila v njega. Zelo ji privoščim, saj si srečo zasluži. Z bratom sva oba malce ljubosumna, ampak oba sva že odrasla zato jo razumeva in spoštujeva njene odločitve. Žal pa nam prijatelj ni všeč in vsi okoli nje(ne le mi) vidimo da jo samo izkorišča. Zelo malo nama pove, vendar oba opažava, da zadnje čase med njima ne more biti vse vredu. Spet je slabe volje , seveda pa o zadevi noče govoriti. Kar pa je najhuje ima ta človek zelo močen vpliv nanjo. Par dni nazaj mi je priznala, da sta se s prijateljem dokončno skregala. Ne vem zakaj, saj o zadevi noče govoriti, ampak kaj me moti in skrbi je, da tega človeka sedaj kar naprej prosi, se ponižuje. Skratka meče na kolena. Zelo mi je hudo, da to počne, ker mislim, da noben moški ni vreden poniževanja. Prav tako mislim, da se ga oklepa le zato, da se ne vrne nazaj na staro življenje (skozi doma, sama,…). Kako naj ji pomagamo ?Kaj lahko mi naredimo ? Kako naj ji dopovemo, da ni edini moški na svetu in da je še čas, da najde pravega ?
Hvala in lep pozdrav !
Tina
Spoštovana Tina,
verjetno ste mami že skušali dopovedati naj že enkrat spremeni svoje mnenje….
Iz izkušenj vemo, da so takšna prigovarjanja zaman, zato se bo treba lotiti vzrokov.Eden med njimi je gotovo prešibko smospoštovanje, tega se da izboljšati z zdravili, pa tudi tako, da si tako uredi zunanjost, da je sama zadoboljna s svojim videzom (nova frizura,drugačno ličilo,nova oblika očal ipd) ,potem ji je treba omogočiti na videz nenamerno vključevanje v družbo vrstnikov sprva v ožjem, nato pa v vse širšem krogu.Ko si bo njena samozavest dovolj opomogla, prenehajte skrbeti zanjo, razgibani 45-letnici bi bili s svojim stalnim pokroviteljstvom le v nadlego.