Najdi forum

Malo me skrbi …

Saj sem v bistvu že večkrat postavila to vprašanje … tako na forumu Ginekologija, kot na forumu Starši staršem … vendar … skrb še vedno ostaja …

Tri dni nazaj sem ugotovila, da sem noseča s testom CB, kljube temu, da je pričakovana mestruacija komaj v nedeljo. Že pred tem sem se počutila nekoliko slabo … od tega, da me je sililo na bruhanje, do glavobola in bolečih dojk … sedaj pa imam stalno bolečino v spodnjem delu trebuha.

Res je, da je to moja prva nosečnost in ker je še v tako zgodnjem stadiju … no … baje, da je sedaj največja verjetnost, da gre kaj narobe. Ne vem če je res normalno, da me trebuh neprestano boli.

Poleg tega sem se pa včeraj še pošteno prehladila in grlo me močno boli in se bojim vzet kakršnokoli zdravilo, da ne bi slučajno kaj škodovalo. Še na vsakem piše “V nosečnosti se o uporabi posvetujte z zdravnikom”.

Saj vem … najbolje bi bilo, da bi šla do ginekologinje … vendar dr. Pušenjak pravi, da naj pokličem ginekologinjo šele dva tedna po izostali menstruaciji, da prej je brezveze.

Imam res malo zmešane pojme … mogoče se tudi malo preveč sekiram … Samo, ker je to moja prva nosečnost in ker si otročička z mojim dragim tako močno želiva, me res skrbi, da ne bi bilo kaj narobe.

——————————

Lp, Bgv

Hojla.

Glede na to, da si res zelo zaskrbljena le pokliči ginekologinjo. če te že ne bo naročila na pregled, ti bo lahko vsaj svetovala in te malce pomirila. najslabše je če se ti preveč sekiraš in obremenjuješ, torej le pokliči zdravnico – škoditi ne more.

Lep pozdravček

Sem te že brala na drugih forumih. Veš kaj ti svetujem, da pojdi vseeno h ginekologinji, pa ne da dr. Pušenjak ne bi imel prav, ampak zato, da se pomiriš. Če si skozi v strahu in te skrbi , tudi ni dobro. Sama sem veliko strahu preživela med nosečnostjo, tako da te čisto razumem. Včasih pa je tako malo potrebno , da se nosečnica pomiri.

Žeelim ti lepo in zdravo štručko čez 9 mesecev. Optimizem pomaga!

Mogoče jo bom pa res … Počakala bom sicer do ponedeljka, da mi pač zaostane menstruacija … potem bom naredila še enkrat test v ponedeljek … in če se bodo bolečine nadaljevale bom poklicala ginekologinjo …

Hvala TaNova …

Lp, Bgv

:)))))))) Hvala … res bom šla … :)))))

Lp, Bgv

HOJLA!!!

Najprej bolečine v trebuhu. Jaz sem imela take bolečine od ovulacije pa do 11 tedna non stop. Sedaj 18 teden se je malo umirilo, a še vedno me včasih špika. Ubistvu je to tako, da so zaradi raztezanja maternice in vezi ki podpirajo maternico (po moje 95%). Lahko pa je izvenmaternična nosečnost, tako da ko se boš prijavila pri G povej, da imaš te bolečine in morda te bo naročila prej…. vendar kot pravim jaz sem jih imela res vsak dan, skoraj cele dneve, pa je vse ok. Bila sem 1 tedne doma, ker je bilo malo prehudo, a drugače nič. So rekli, da je normalno. Se pa maternica zelo hitro začne razvijati, pač res takoj po ovulaciji.

Jaz sem klicala ginekologa ko mi je M izostala 1 teden (prej sem bila itak na morju) in sem še isti dan zaradi teh bolečin šla tja… pa ni bila izvenmaternična.

Tako, da jaz bi na tvojem mestu počakala še teh par dni, potem pa če bodo bolečine premočne drug teden vseeno pokliči G, pa boš videla kaj ti bo povedala. Pač saj nedelja bo kmalu.

Kar se tiče prehlada pa pokliči svojo osebno zdravnico. Povej, da sumiš da si noseča in kaj ti predlaga pri prehladu, še bolje če jo kar obiščeš. Zdravil verjetno ne boš smela jemati, kakšen lekadol ali podobno, vendar tale dva dni čez vikend lepo počivaj, pij veliko čaja z medom in limono pa bo. Za grlo pa ne vem, jaz sem dostikrat jedla sladkor z limono, nekateri ga jedo s propolisom. Sem pa pred kratkim prebolela virozo, pač namesto 1 teden sem bila doma 3, ker brez zdravil vse dlje časa traja, a je vse ok. Mulček že brca.

Tako da ne skrbi, bodi optimistična in vse bo ok. Bolečine v trebuhu, slabosti in boleče dojke… so pa čisto normalni znaki nosečnosti in te nima kaj skrbeti. Kar se pa tiče Pušenjaka… prav je da ti je povedal kaj vse se lahko zgodi, a jemlji ga z rezervo, saj se to tebi ne bo zgodilo. G pa kliči ko se ti bo zdelo, pa bo vse ok. Kar se pa prehlada tiče, pa posvetuj se s svojo zdravnico, saj tudi ona ve kaj lahko in kaj ne v nosečnosti, pa če boš rabila bolniško ti jo bo tudi napisala brez problema.

Lep pozdrav
T

No … to sem rabila … Malo bolj obširno napisano glede tega … in vedet, da le nisem edina, ki ima te bolečine … :))))

Hvala ti, Pajaca … res si mi veliko pomagala in me tudi malo potolažila.

Na žalost ta vikend ne bom mogla ravno veliko počivat, ker imam ravno to soboto 10. obletnico konca osnovne šole … Bom pa poskušala se čimbolj pazit (moj dragi pravi, da že malo pretiravam) :)))))

Še enkrat hvala in res bom drugi teden enkrat poklicala ginekologinjo …

Cmooooooooooka … :-***

Lp, Bgv

Ma saj vem… jaz sem bila ista ko ti. Bolečine neznosne, pa daleč stran od vseh in nobenega za vprašat kako in kaj… pol sva pa gruntala a je al ni ok… pa takoj v pondelk klicat G pa ja pridte takoj… panika… no pa ni bilo nič. Še na bolniško me niso dali. To je normalno… no ok pa je.

Ma saj ni treba skoz počivat. Če boš lepo čez dan bolj na čajčkih pa se merkala, lepo pojdi na obletnico, valda ne boš zarad tega doma. Pazi le na to, da ne boš pila vina, ker vino in prehlad je strup (tud plučnco lahko fašeš) Raje pivo, to komot pri prehladu. Pa ne ravno na prepihu sedet. (Dragi sploh ne ve kaj se s tabo dogaja, tako da nič ne pretiravaš!!!! Sploh pa je pretiravanje naša pravica! Kakšno knjigo mu prinesi naj jo prebere, da te bo pustil počivati ko se bodo začele utrujenosti) Midva sva na morju s plaže hodila ful dolgo, ker sem na vsaki klopci počivala… ko penzjonistka.

Uživi na obletnici

T

Nikar naj te ne skrbi, tudi mene je čisto na začetku špikalo, pa zvijalo, pa bolelo, kot da bi imela PMS sindrom, pa je do danes 20 teden, vse OK. Malo se zamoti s čim in živi normalno naprej, pa brez strahu na prvi pregled…
Pa veseli se otročička….

:)))))) Hvala hvala … za vse nasvete, ki mi jih daješ in jih bom upoštevala.

Glede pitja vina, piva in ostalih alkoholnih pijač sem se tako ali tako že odločila, da jih ne bom več pila … tudi kajenje poskušam opustit (čeprav je težka po 10-ih letih strastnega kajenja) … tako da, kar se tega tiče ne bo težav …

No … glede mojega dragega … saj je zlati in mi še on prigovarja, naj se ne naprezam preveč, če me vidi, da sem utrujena me lepo popedena in carta … tako da … je res zlati, no … Samo včeraj, recimo … sva bila na obisku pri prijateljih in za nazaj sem vozila jaz … pa je bilo zelo zelo mraz … in je odrl malo okno (v bistvu samo za trenutek) in je full mrzlo zapihalo … in sem mu rekla, naj ne odpira okna … ker pač da sem prehlajena in to … in ker pač ne morem jest tablet, da morem pač pazit na vse … da semi ta prehlad ne poslabša …

Saj .. zdej ko pomislim … sem res malo zapretiravala … :))))))))))))))))))))))))

Uh … samo … kako je čudno … Jaz sem tudi full utrujena … tri nadstropja stopnic me zdelajo, kot da bi šla v petnajsto … :)))) … pa to zdaj … ko je komaj začetek … Kaj bo šele potem … :)))))))))

Lp, Bgv

Hvala uRŠA … Uh … zdaj si že druga, ki je imela take bolečina, tako da sem še bolj pomirjena … :)))))

Otročička se pa veselim 100/h .. :)))))

Lp, Bgv

potem?…vedno lepše bo.
Verjami

🙂

:))))) Komaj čakam … :)))))))))

Včeraj smo bili pri enih prijateljih, ki imajo 8 mesecev staro štručko … in je bila tako pridna in se stalno smejala in se prevračala in nam skoz poskušala neki povedat (pa je normalno nismo razumeli) …

Ker sva se z dragim odločila, da ne bova še tako hitro povedala vesele novice … vsaj ne dokler je ne potrdi ginekologinja in pove, da je vse v redu … sva z dargim mogla precej pazit, da ne bi povedala … samo ko sva gledala tisto malo štručko so se nama obema svetile učke … :))))

Joj joj joj … :)))) … še bo lepo … ja ja ..

Lp, Bgv

Draga moja, utrujenost je na začetku nosečnosti normalna. Vem, ker sem že dvakrat rodila.
Svetujem ti, da v ponedeljek zjutraj še enkrat narediš test in se naročiš za pregled. Povej svoje strahove in te bodo takoj vzeli.
Mislim pa, da na tele znake kot jih opisuješ, že lahko začneš voziček izbirat. Vso srečo vsem trem.

:))))))) No … hvalabogu, da pri moji ginekologinji ni dolge čakalne vrste … še vedno ko sem poklicala za kak pregled me je naročila ali že isti dan ali naslednji … ali pa najkasneje čez dva dni … :)))) … tako da mislim, da ne bi smelo biti težav …

:-******

Lp, Bgv

čestitke! sigurno bo vse v redu, samo ne sekiraj se. jaz sem tudi pred tednom ugotovila da sem noseča in že čutim full sprememb. upam da te bo gin. sprejela čimprej, da se pomiriš. jaz sem se tudi hotela čimprej naročit, pa me je šele 12. novembra (to bo 8. teden).
uživaj in se pusti crkljat! se še beremo!

Čestitke tudi tebi … :))))) Saj sedaj se dosti bolj pomirjena, ker vem, da nisem edina. Do ginekologinje bom pa res skočila drugi teden, da me še ona pomiri. :))))

Vso srečo še v nadaljni nosečnost!

Lp, Bgv

Pozdravljena med nami!

Tudi jaz sem, tako kot je že marsikatera napisala, imela bolečine v spodnjem delu trebuha. Bile so takšne, kot pred menstruacijo, tako da sem, mislim da kar cel teden in pol, hodila v službo ‘podložena’, da me ne bi kaj presenetilo. No, potem pa je prišla še utrujenost, pa boleče dojke, pa nejevolja. Slabosti (hvalabogu) ni bilo. No, in ko bolečine v trebuhu niso dale pričakovane M, sem šla po test in…. Danes je že 29. teden, pričakujemo Leona, s katerim je vse v najlepšem redu, pa čeprav me še zdaj tu in tam špika v spodnjem delu trebuha. Da pa se seveda prepričaš, da je vse OK, le pokliči svojo G in se naroči.

Čestitam in lepo nosečnost ti želim!
Nataša

Živjo!

Jaz sem imela na začetku bolečine kot, da bom dobila menstruacijo (boleč trebuh, vrtoglavica, boleče prsi). Sem jo tudi dobila vendar z zamudo enega tedna (trajala je slabe dva dni potem pa nič). Pa čez en teden spet krvavitev- rahla (samo enkrat na dan), pa spet nič. To se mi je dogajalo kakšne tri štiri tedne.
Ko sem pa imela pol kufer vsega sem šla po CB in poglej dve črtici. Veselje…. potem pa skrbi, da ni bilo kaj narobe zaradi vmesnih krvavitev (to je menda normalno – začetno vgnezdenje). No sedaj sem pa v 27. tednu.

Ti le pokliči g., če ne drugega jo lahko vsaj vprašaš kaj bi lahko bilo narobe toliko, da si pomiriš živce. Če bo potrebno te bo naročila na pregled.

LP K

Oj!

Najprej čestitke za nosečnost. Zdaj pa se lepo pomiri in globoko vdihni…
Prebrala sem že tvoj post na sosednjem forumu in kaj ti je napisal dr. Pušenjak. Žal, draga Bgv, je Pušenjak samo realen in nič drugega. Vem da o takih stvareh nosečnice nerade razmišljamo, ampak nekako se je treba sprijazniti s tem, da obstaja tudi možnost, da ne bo šlo vse v redu. Kar pa nikakor ne pomeni, da moraš zdaj o tem non-stop razmišljati. Nasprotno – manj se boš obremenjevala, boljše bo zate.

Tudi jaz sem imela na začetku nosečnosti (6.- 7. teden) podobne težave kot ti. Malo sem krvavela, pa bolečine v spodnjem delu trebuha. Pri svoji G sem bila naročena šele čez dobra 2 tedna in nisem hotela tako dolgo čakat. Zato sem se enostavno odpravila h dežurnemu ginekologu, mu razložila situacijo in mi je predpisal ena zdravila proti krčem. In povedal mi je natanko to, kar je tebi Pušenjak… S tistimi tabletami se mi je potem stanje umirilo in zdaj sem zdrava nosečnica v 8. mesecu nosečnosti. Še vedno veselo hodim v službo in delam vse stvari, ki sem jih prej, edino čevlje si malo težko sama zavežem. :)))

Nič ne skrbi, sploh se pa ne sekiraj že vnaprej, če se v bistvu še nič ni zgodilo, ker se samo po nepotrebnem obremenjuješ. Veselo jej Tifol, pa sadje in zelenjavo, pa veliko pij. Pa bo mala pikica najbolj zadovoljna. Če te bo pa res še naprej tako zelo skrbelo in če te bo zelo bolelo, pa kar pojdi h dežurnemu G, saj te nič ne stane.

Držim pesti, da bo vse v redu, sicer sem pa prepričana, da bo. Le zakaj ne bi bilo??? Uživaj v nosečnosti kolikor se le da, tvoj dragi pa naj te razvajaaa, boš videla, kako paše. :))
Zdravo nosečnost in lepega ter zdravega otročička ti želim.
Sicer se pa sigurno še kaj srečamo tule na forumu, zdaj ko nam je Primož zrihtal enega čisto našega. :)) Samo škoda, ker zame ne bo več dolgo aktualen, šmrc. Bom prav pogrešala svoj trebušček…

No, lep dan vsem nosečnicam!
Kleopatra

New Report

Close