Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? maligni melanom in neutropenija

maligni melanom in neutropenija

Živijo,

odločila sva se, da se vam še midva oglasiva:)

Imam MM, Breslow 1,78, Clark IV, prve preiskave so v pazdušni loži pokazale mikrozasevek na sentinel bezgavki, zato je bila odstranjena celotna pazdušna loža bezgavk, kjer pa ni bilo več zasevkov. Zdravnika je predpisal zdravljenje z Interfernom in sicer najprej 20 doz intravenozno, sedaj pa nekaj mesecev jemljem zdravilo sama trikrat na teden v obliki injekcij. Že nekajkrat so mi morali prekiniti jemanje interferona zaradi stranskih učinkov na imunski sistem in sicer sem imela zelo nizke levkocite in neutrofilce – menda se temu reče neutropenija. Ima kdo podobne izkušnje ali ve, kaj lahko pri tem pomaga? Zaenkrat sem dobila samo nasvete glede diete, prehrane. Moji neutrofilci so zelo nizki (bili so že 0,23, sedaj pa so tik nad mejo – 0,55 *10 na 9/liter). Seveda bi rada dala terapijo z intereferonom skozi, kolikor je že pač težavna, zato me zanimajo vaše izkušnje.

Hvala vam vnaprej, ostanite pozitivni in ne se dat!!!!

planinka33

Pozdravljeni!
Tudi sam sem imel med kemoterapijo takšne probleme, zato me je zdravnica poslala še za en teden domov, predpisala pa mi je tudi antibiotike zaradi vročine in dojemljivosti za razne okužbe. Jedel naj bi veliko sadja in zelenjave ter se izogibal množice!
Sicer se slika po tem tednu ni kaj posebno popravila, tako da sem moral za nadaljevanje KT dati svojo privolitev!

Sicer ti nisem kaj pomagal, vendar pa držim pesti zate!

Lp

Hej Zizou, lepo da si se spet oglasil. Kar nekaj časa te nisem zasledila na forumu. Ali pa mene ni bilo? 🙂 Sem te “brala”, ko sem pred dvemi leti začela spremljat forume. Tudi vaš “moški” forum, čeprav sem punca. 🙂 Predvidevam, da si dobro,… pa brez zamere. 🙂

Pozdravljena!
Sicer malce off topic (pa ne zamerit)! Sem dobro (zdrav kot rak), dobil sem naraščaj, zdaj iščemo samo še lasten dom in življenje bo postalo idealno!
Bom pa v bodoče aktivneje sodeloval na forumu!
Pa lp vsem!

New Report

Close