Najdi forum

Majhne prsi

Spoštovani,

na vas se obračam s problemom s katerim sem se srečala v prvi nosečnosti, da bi se mu izognila zdaj, ko pričakujem drugega pikca.

Prvega sinčka sem uspešno in dolgo dojila. Pred štirimi leti, se je veliko govorilo o očesnem stiku mame in dojenčka med dojenjem (kot nekakšno staplanje) in kako to dobro vpliva na njuno povezavo ter psihični razvoj otroka. Ker pa imam zelo mkajhne prsi, se s sinkom iz tega čisto fizičnega razloga nisva mogla gledati v oči. In se mi je zdelo, da sem nekaj zamudila. Kako je s tem? Ali mogoče obstaja poseben način pristavljanja, ki ga nisem poznala?

Hvala za odgovor,
Taja

Draga Taja,
ne skrbite. Ste skrbna in čuteča mamica, očesni kontakt z otrokom lahko vzpostavljate tudi takrat, kadar se ne doji. Ta začetna faza, faza simbioze naj bi trajala nekje do otrokovega 6. tedna. Seveda lahko poskusite dojiti tudi v drugačnih položajih, jih je zelo veliko. Pri tem pa ne pozabite, da je pomembno tudi vaše udobje in dobro počutje. Vsaj iz mojih izkušenj dojenček med večino podojev tako ali tako napol drema in je tisto res intenzivno strmenje iz oči v oči le kratek čas podoja.

Prijazen pozdrav! Karmen Mlinar, svetovalka za dojenje pri La Leche League International <http://www.dojenje.net>

Ga. Karmen,

toplina s katero odgovarjate nam zaskrbljenim mamicam je neizmerna in resnično deluje pomirjujoče. Hvala vam za vaš dragoceni čas, ki nam ga namenjate.

Vse najlepše,
Taja

New Report

Close