Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Madeži na koži goleni

Madeži na koži goleni

spoštovani!
Moja najstniška hčerka ima dokaj poraščene noge zato si jih že kaki dve leti brije in občasno epilira z voskom. Pri britju se je včasih porezala-te drobne ranice so se zacelile, vendar se je pri ponovnem britju spet ranila. Sedaj je koža na nogah(predvsem na golenih) videti tako, kot da bi bila potolčena. Ima polno temnih madežev, ki so videti kot modrice, ki pa niso več modro-zelene temveč rjave. Večkrat jo kdo vpraša, če je tako nerodna, da se je vsa potolkla po nogah-vendar so ti rjavkasti madeži posledica britja. Zato me zanima-kako naj se loti tega problema, s čem bi lahko te madeže odstranila, oz. ali se naj obrne na dermatologa ali kozmetičarko? Prihaja čas krajših hlač , hčerko pa ti madeži zelo motijo-res je videti, kot bi bila kak nogometaš, ki je potolčen po nogah.
Prav tako me zanima, na kak način naj si odstranjuje dlačice, ker ima kožo zelo občutljivo in jo pri epilaciji z voskom koža peče.
Hvala za odgovor!
lp
še jaz

POzdrav!

Potrebno bo najprej zamenjati način britja, oz. depilacije.
ker gre za vraščene dlake, se bodo lise delale naprej.
Verjetno je primernejši način depilacijska krema.

Za lise pa verjetno lahko poskusi depigmentacijske kreme.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close