Najdi forum

Lyrica

Pozdravljeni,

zaradi nevropatskih bolečin jemljem Lyrico. Ker ima zdravilo oznako s trikotnikom me zanima kako je z vožnjo avtomobila. Zdravilo mi ne povzroča nobenih stranskih učinkov. Rabim kako zdravniško potrdilo, če me ustavi policija?

hvala.

Spoštovani!

Po podatkih iz literature kar petina zdravil, ki so na trgu, zmanjšuje reakcijske sposobnosti, kar lahko ogroža varno udeležbo v prometu in upravljanje s stroji.

Oznake na zdravilih je potrebno dosledno upoštevati.

Če je na zdravilu označen poln trikotnik v rdeči barvi označuje trigonik, ob uživanju katerega velja absolutna prepoved upravljanja vozila (z upravljanjem vozil in strojev je potrebno počakati toliko časa, da se učinkovina in njeni presnovki izločijo iz telesa).

Prazen trikotnik v barvi teksta (Δ) označuje trigonik, ob uživanju katerega velja relativna prepoved upravljanja vozil. Ker imajo ta zdravila zelo različen vpliv na posameznika, je treba pri vsakem bolniku posebej oceniti vpliv zdravila na zmanjšanje njegovih psihofizičnih sposobnosti. O sposobnosti za upravljanje vozil in strojev pri posamezniku izda mnenje le lečeči zdravnik.

Lyrica spada med trigonike z relativno prepovedjo upravljanja vozil, zato potrebujete mnenje lečečega zdranika.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close