Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza LYRICA

LYRICA

Pozdravljeni,
zaradi pekoče bolečine v vratu sem šla k zdravniku, le ta mi je predpisal LYRICO.
A ima kdo kakšne izkušnje s tem zdravilom?

l.p.

Nikoli slišala za to, namreč za Lyrico, pekoče bolečine, ki so bile prisotne pri meni na hrbtu ob lopatici, so nekako izzvenele, se pa je sedaj pojavila nova pekoča bolečina v kolenu….
No ja, zmeraj nekaj novega

Lp, enaMB

Ne, ne poznam. Meni niso predpisali nobenih zdravil, razen vitamina B. LP

Brala sem, da se Lyrica predpiše pri zdravljenju nevropatske bolečine. Zanima me tvoja izkušnja s tem zdravilom, ti pomaga? Sama imam namreč močne bolečine v hrbtu zaradi MS.

Lp

Pozdravljena,
toliko časa sem zbirala pogum, da bi vzela LYRICO, da je bolečina prej minila!

l.p.

Simona

jaz jemljem lyrico že nekaj časa, da mi blaži bolečino v desni roki in občutek pretakanja vode po levi nogi ter pekoči občutek v gležnju. SEMJIH nehal jemati za teden dni pa so se bolečine povečale tako, da jih spet jemljem.

Ali ima kdo težave z drhtenjem in kaj jemlje proti temu? To ni isto kot tremor, ker meni se roke ne tresejo, le znotraj telesa pa kar cela drhtim.

Lp

Pozdravljeni, vsi skupaj na tem forumu!

Sama imam sicer fibromialgijo in so mi predpisali Lyrico. Deluje baje na bolečinske točke (čeprav je to v resnici neke vrste antidepresiv, tako da povečuje izločanje serotonina) in pri sebi opažam, da se mi je bolečina res nekoliko zmanjšala. Kakšnih stranskih učinkov nimam.

Lp, Stanka

Zdravilo LYRICA( izmišljeno ime naj bi bilo brez učinkovin, slepo zdravilo. Podobno je z zdravilom Placebo, ki pa ima ca 47 %manjši učinek od LYRICA. To navidezno zdravilo vpliva na psiho, kateri vsaj 50 % ljudi misli da jim blaži bolečine . To preberem iz več leterature. Meni je nevrolog predrisal za 2x dnevno jemanje zdravil, Ker so prazna namišljena zdravila bom pač pozoren na učinkonine.. Pa lep pozdrav

Naj te popravim – placebo NI zdravilo in se uporablja pri raznih testiranjih.
Je le pripravek, za katerega testna skupina verjame, da je zdravilo, saj le tako lahko primerjajo učinkovanje pravega zdravila.

In če imajo prejemniki Lyrice za 47% višji učinek kot pa prejemniki placeba, kaže, da je zdravilo učinkovito.

Kopiram:
http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj_testa&expression=placebo&hs=1
placébo -a m (ẹ̑) farm. zdravilo brez zdravilne snovi, ki je po videzu in okusu enako kot kako pravo zdravilo, navidezno zdravilo: uporabljati pri poskusu pravo zdravilo in placebo; psihološki učinki placeba ♪

http://sl.wikipedia.org/wiki/Placebo

Placebo (latinsko ugajal bom, iz placere ugajati) je snov, ali poseg, za katerega je prejemnik prepričan, da bo nanj učinkoval blagodejno. Presenetljivo dejstvo placeba je, da kljub nikakršnim kemično-fizičnim spremembam, vseeno velikokrat povzroči predviden učinek, kar je izjemnega pomena v zdravstvu.

Definicija
Placebo (sin. navidezno zdravilo) je indiferentni postopek ali farmakodinamično indiferentna snov, po videzu enaka zdravilu, ki se uporablja zaradi sugestivnega učinka pri zdravljenju ali v kontroliranem kliničnem poskusu. Tako zdravilo ne vsebuje aktivne substance, a zanj bolnik verjame, da je učinkovito. Lahko se nahaja v obliki tablet, ki vsebujejo sladkor (npr. laktozo), injekcij s fiziološko raztopino itd., podoben učinek pa lahko sproži tudi lažji operativni poseg.

V medicini ločimo več vrst placeba:

Pravi placebo – to so preparati, ki posnemajo zdravila, vendar ne vsebujejo zdravilne učinkovine. Običajno vsebujejo le mlečni sladkor ali škrob, lahko pa tudi barvila ali korigense okusa.
Nepravi placebo ali psevdoplacebo – vsebujejo učinkovino, ki pa v konkretnem primeru ne izkazuje znanstveno dokazanega delovanja. Bodisi je odmerek prenizek ali pa učinkovina nima specifičnega učinka pri obstoječi bolezni.
Psihoaktivni placebo – se uporabljajo kot kontrola pri nekaterih študijah zdravil. Nimajo zdravilnega učinka kot primerjalno zdravilo, marveč izkazujejo le njegove stranske učinke.

lyrika se da pri nevropatski bolečini je tudi neke vrste stabilizator razpoloženja pri večjih nihanjih.Kdor ga začne jemati ga nikoli ne neha.Kvečjemu je po daljšem času potrebno povečati dozo kot bi se telo navadilo a so zdravniki o tem še tiho.

Ali Lyrica povzroča zasvojenost tako kot npr. Tramal?

Jaz jemljem Lyrico zaradi Epileptičnih napadov.Zgleda, da mi pomaga.

Lyrico sem jemal, osebno mi nič ni pomagala, že dve leti pa uporabljam Tegretol ta mi pa pomaga.

lep pozdrav.jaz sdm ravnokar zacel,jemati. Zdravila kot so.LYRICA 25mg.LYRICA 75mg ANALGIN..AMYZOL,ali ima kdo stemh dabletam izkusnje,stranski ocinki.pri hudi bolicinah pa jemlem se.ZALDIAR.Hvala za vaš odgovor.lp

Treba je poizkusiti najprej z najmanjšimi dozami in postopoma povečevati (moje izkušnje), pri vsakomur deluje drugače (tudi MS se pri vsakomur drugače izraža), meni,ki praktično ne prenašam sint. zdravil, je povzročala zelo močno stalno zaspanost že v najmanjši možni dozi. LP

rad bi dobil nasvet glede lyrice kapsul, kajti mnenje je, da bi naj lyrica nekakšen placebo. Hvala vnaprej

Mi je dal dohter pa se mi je ful vrtelo po lyrci in sem nehala :S

Sem za začetek vzel pol kapsule Lyrice, ker sem bolj občutljiv in nezaupljiv za “normalne doze” zdravil, ki vplivajo na živčni sistem -pa je bilo še preveč -sem po par minutah kar padel na tla od slabosti in se mi je zdelo, da me bo kar pobralo, tako, da Lyrice več ne poskusim. Ergo to definitivno ni placebo ampak dokaj močna substanca, ki deluje na živčni sistem.
Pa stranskih učinkov je naštetih za pravi mazohizem.
Svetujem previdnost.

New Report

Close