Najdi forum

luskavica

Lepo pozdravljeni

Že 10 let se bojujem z eno izmed oblik gnojne luskavice, ki prizadene dlani in podplate (palmaplant). Žal neuspešno. Prvih 5,6 let je bil prizadet le majhen del kože, morda cca 2 cm2 na dlani ene roke. Izbruhi so bili redki in kratkotrajni. 1x se je potuhnila za cela tri leta. V tem obdobju nisem vedela, da je to sploh psoriaza, ker je osebni zdravnik sprva menil, da gre za alergijo, kasnje za glivice in temu primerno me je tudi zdravil. Zadnja 4 leta odkar imam postavljeno uradno diagnozo se je začela nezadržno in zelo hitro širiti. Obdobja, ko se potuhne so se pa začela krajšati. Problem je, da vsak novi izbruh prizadene večji del kože. In tako se je v zadnjih 4 letih razširila na celotne dlani, podplate in lasišče. Zdaj kaže, da bodo njena nova žrtev še nohti vseh okončin.

Poskušala sam ugotoviti kaj je tisto kar botruje izbruhom (prehrana, način življenja, nosečnost, kontracepcijsek tablete…kombinacija vsega skupaj) ) in prišla do zaključka, da ni nekega pravila oz nekega ponavljajučega se vzroka na katerega bi se lahko uprla in ga poskušala odpraviti. Zadnje čase sem vse bolj prepričana, da je morda vse skupaj najverjetneje psihičenga izvora. Namreč dokler nisem imela postavljene diagnoze je bil prizadet le majhen del kože. Kakor so mi postavli diagnozo s katero sem se izjemno težko sprijaznila oz sploh ne vem, če sem se dokončno sprijaznila, se je začela nezadržno in izjemoma hitro širiti. Različna mazila in obsevanja nič kaj ne pomagajo. Seveda me skrbi, da se bo naselila še kam drugam, zato prosim za vaše mnenje, izkušnje, nasvet, karkoli, kar bi mi pomagalo preprečiti ali vsaj omiliti to zahrbtno nadlogo.

Lp, Ilana

O luskavici smo v tem forumu že veliko pisali. Uporabite iskalnik in preberite stare teme, potem pa se lahko znova oglasite s konkretnimi vprašanji.

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close