luskavica
Jaz imam luskavico 12 let, star sem 41. Dosedaj sem probal praktično vse, malo od tega pomaga. Povečini je tako da se telo navadi na določeno kremo/mazilo, so tudi obdobja ko stvar zelo zamre in drugič izbruhne. Izogibajte se raznih “zeliščarjev”, vedeti je potrebno da smo tovrstni bolniki nekako marketinška točka in dojemljivi za vse “kar pomaga”. Pri tako starem otroku obstaja velika verjetnost da bolezen skozi puberteto celo zgine, na to pa ne dajati 100% upov ker je bolezen od primera do primera zelo različna.
Vkolikor se otroku koža na dlaneh in podplatih lušči, poizkusite z mazili ali olji (ponoči naj po predhodnem mazanju nadene bombažne rokavičke – dobijo se v lekarni, in nogavice), izogibajte se agresivnim kremam in “domačim zvarkom”. Jaz sem to preizkusil in ni nič pomagalo, nasprotno.
Za vse ki niso poučeni o luskavici in jih marsikaj zanima imam dobr recept čajnih mešanic za to bolezen.Sama se borim proti temu in moram reči dokaj uspešno.Sama bolezen izvira notranje tko da jo je potrebno zdraviti notranje ne pa zunanje.Za tiste ki jih bo kaj zanimalo naj pišejo pa bom z veseljem pisala o tem.LEP DAN