Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Luščenje prstkov

Luščenje prstkov

Pozdravljeni,

Sin star 4 leta in pol je dobil 24.08. vročino. Imel je do 38 stopinj, vročina je padla sama, zdravil mu nismo dajali. Potem naslednje dni, je vrocino imel le proti veceru do 37,5 stopinj. Bil je neješč in imel je malinast jezik. V sredo smo ga peljali k zdravnici, kjer mu je naredila test za streptokok. Bil je negativen. Sedaj približno en teden pa so se mu začeli luščiti prsti. Najprej blazinice in okrog nohtov, sedaj pa ze celi prsti. Klicala sem k zdravnici in je rekla,da je to lahko po virusni okuzbi in da ce nima ran in se dobro pocuti, ga ni treba voziti na pregled.

Mene pa vseeno skrbi in se bojim, da ni kaj narobe. Sem priložila slikice, zanima me vase mnenje.

Hvala za odgovor in lep pozdrav.
Petra

Luščenje blazinic prstov pogosto vidimo po nekaterih virusnih okužbah, najpogosteje pa po streptokokni bakterijski okužbi (škrlatinka). Ker je bil hitri strep test negativen, se zdravnica ni odločila za zdravljenje.
V nekaj dneh se stanje umiri.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close