Lulanje ponoči
It,
koliko pa je star otrok? In koliko časa je čist? Je bil pred kratkim bolan? Pije ponoči vodo, sok?
Lulanje ponoči pri otrocih je pogosto bolj medicinskega kot psihičnega izvora (čeprav tudi psihični vzrok ni popolnoma izključen).
Se oproščam, da ste čakali. S Francko, ki se vam bo oglasila v kratkem, sva zadnje dni polno zaposleni.
Lep pozdrav in lep dan, Petra
Pošlji oblikovano (31-08-06 19:28)
Ne gre sicer za mojega otroka, moja sta to že bolj kot ne prerasla, čeprav je res, da včasih (mogoče 3x v letu in pol) pa se je še zgodilo (jedla tik pred spanjem sadje, naprimer)…
Ampak zanima me vseeno. Gre za otroka starega blizu 8 let, še ni bil čist, ima nek sprej za v nos (predpisal pediater) pa še to vedno ne pomaga. Ponoči ne pije. Sumim, da zna pred spanjem tudi štrajkati pa ne iti na stranišče (in potem se polula, seveda), čeprav potem reče, da ne rabi iti oz. da je šel.
Ne razumem, kaj bi lahko bilo.
Moja hčerka je kar dolgo časa lulala v posteljo. Ko je začela hoditi v prvi razred, je bila mokra redno vsako noč. Potem smo dobili kapljice za v nos. In so pomagale. Nesreča se je zgodila samo še včasih.
Enostavno ni čutila, kdaj ima poln mehur. Že podnevi so bile težave, ponoči pa sploh. Ko pa so se vsemu temu pridružili še psihični pritiski, je bilo hudo. Potem pa še občutek krivde in nelagodnosti. S kapljicami smo nekako uspeli prekiniti začarani krog, ker so ji dejansko pomagali. Verjetno precej tudi zaradi tega, ker je verjela vanje. Sicer so se nesreče še vedno dogajale, ampak manj pogosto.
Pa nikar ne oštevati otroka zaradi tega, ker je potem samo še huje.
It,
če je tako, je najprej potrebno ugotoviti mediciski (organski) vzrok.
Se pa vam bo v kratkem oglasila še Francka.
Lep pozdrav in lep dan, Petra
Pošlji oblikovano (03-09-06 16:37)