Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Lulanje

Lulanje

Pozdravljeni. 15 mesečna hčerka je prebolela virozo (1x bruhanje, 3dni vročina in driska) driska je še vedno prisotna, od včeraj je punčka brez vročine, vendar je lulala le 2x (zjutraj in zvečer) sma šle k dežurnemu, tam je predpisal AB brez kakršnihkoli preiskav. AB ne bom dajala brez postavljene diagnoze. Skrbi pa me, ker danes je bila zjutraj malce polulana plenička, tekom dneva pa sama plenička ni bila mokra, vmes med drisko pa neznam predsodit ali je lulala ali ne. Čez cel dan je spila malo manj kot 1l tekočine, dajem ji tudi rehidracijski prašek in probiotike. Včeraj je še preden da je lulala, jokala in se zvijala (predvidevam da jo peče) in spolovilo ima malce rdeče. Je  med drisko normalno takšno lulanje ali me mora skrbeti?

Med drisko je predvsem zelo dražena in poškodovana koža okoli anusa, v tem primeru tudi  med lulanjem otroka i8zjemno peče in boli. Manj lulanja pomeni slabšo hidracijo, kar je pogosto pri bruhanju in driski. Oceni se stopnja dehidracije, če ocenimo, da je otrok dehidriran, potrebuje infuzijo tekočin. Antibiotik predpiše3mo le v primeru, da si dokažemo bakterijsko okužbo, vendar ne pri črevesnih okužbah, čeprav bi jo povzročila bakterija (kampilobakter, salmonela).

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close