Najdi forum

prosim za nasvet:
včeraj sem dobila par sadik lubenice, pa bi prosila tiste, ki imajo izkušnje z njimi…še nikoli jih namreč nisem sadila….na kaj moram pazit, kakšna lega jim ustreza, boljše sajenje na folijo, ali…

Lani je moj prvi vrtičkarski sosed posadil lubenice. Vrt je na močno sončni legi, dobro pognojen s hlevskim gnojem. Sadil jih je na folijo. Zalival je običajno, tako kot druge vrtnine. Zelo so se razrastle, zato je pametno, da jih sadiš kar lepo narazen. Na koncu avgusta so jedli lubenice, velike kot nogometna žoga, slastne, a ne preveč sladke, ker lani ni bilo veliko sonca čez poletje. Letos jih bodo spet sadili, skupaj z njimi pa tudi jaz, ampak sama jih bom dala kar na kompost, skupaj z bučkami in kumarami. Sem videla lani pri istem sosedu, kaj mu je ratalo na kompostu v primerjavi z mojimi, na običajni gredi posajenimi.

Moj oče jih goji že kar nekaj let. Vzgoji jih kar sam iz semena. Poleg tega, kar ti je napisala Juma, bi dodala le, da daje moj oče lubeničke, ko so še čisto majhne, vsako na svjo podlago, da niso direkt na zemlji. Meni se zdi, da uporablja stare strešnike in keramične ploščice. Zelo pomembno je tudi, da jih res veliko zalivaš.

LP
Lena

LUBENICE MORAJO BITI ČIM DALJ ČASA POKRITE S PONJAVO. ZEMLJA MORA BITI DOBRO POGNOJENA. TO JE ŽE 90% ZAGOTOVILO ZA SOČNE DOMAČE LUBENIČKE..

Agata, s kakšno ponjavo pa morajo biti pokrite: z belo porozno ali s plastično?

New Report

Close