Najdi forum

lončki za orhideje

Rada bi presadila orhidejo phalenopsis, ki mora biti v prozornem lončku. Ali je kdo videl take lončke v trgovinah? Kjer sem do sedaj gledala, jih niso imeli, ali pa so bili premajhni.

Hvala, Miranda

A imate orhidejo samo v tem prozornem lončku ali date potem še v okrasnega?

V prozornem lončku, ki stoji na velikem podstavku (6 orhidej), napolnjenem z glinoporom in vodo (vzhodno okno). Tako jih imam čez zimo, zdaj pa v senci na balkonu.
Miranda

Moja orhideja je stara že 3 leta in vsako leto približno 8 mesecev cveti,ostali čas pa poganja nastavek za cvetenje. Imam jo v prozornrm lončku, nato pa še v okrasnem.Vedno pa pazim, da ne stoji v vodi. Presajala jo še nisem, imam jo namen presaditi letos jeseni, ko bo odcvetela. Verjetno jo bom odnesla v cvetličarno, da mi jo tam presadijo.

Jaz sem jih našla v Merkurju na Rudniku, okrog 100 sit stanejo. Cvetočo orhidejo sem presadila in že dela nove poganjke, cveti mi celo leto.

Naša orhideja je posajena v navadnem “neprozornem” lončku že nekaj let in cveti 11 mesecev na leto. Ne vem, če je ravno nujno potrebno, da je v prozornem… Bolj pomembno je, da ni preveč zalita in da hkrati nikoli ne izsuši.

New Report

Close