Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Lokalna anestezija pri popravljanju zob

Lokalna anestezija pri popravljanju zob

Ali lokalna anestezija, ko jo dobiš pri popravljanju zoba, prehaja v mleko oz. je škodljiva za otroka?
Kako ravnati potem, naj nekaj ur ne dojim, naj si iztisnem eno rundo in jo zavržem?
Lepe praznike!

Koliko je star otrok in koliko se še doji?

Načeloma ne, toda prej se vseeno posvetujte z zdravnikom! Vse, kar zaužije mati prehaja v materino mleko, a v izredno majhnih, neškodljivih količinah. Nekateri zdravniki zaradi dojenja izberejo tudi druge vrste anestetikov.

Mleka ni potrebno iztiskati ali zavreči, če pa se boste tako počutili bolje in ne boste imeli težav pa tudi ne bo nič narobe.

Prijazen pozdrav! Karmen Mlinar, svetovalka za dojenje pri La Leche League International <http://www.dojenje.net>

Jaz sem imela lokalno anastezijo, ko je bil otrok star mesec in pol, in to na tkivu tik pod dojko. Kirurg mi je svetoval, naj kakih 8 ur ne dojim, ker da to sicer načeloma naj ne bi prešlo v mleko, vendar lahko tudi. Možne posledice bi bile kakšne manjše kratkotrajne motnje v delovanju srca, dihal ipd., ampak to menda v skrajnem primeru. Pediatrinja mi je odgnala strahove in svetovala, naj normalno dojim naprej. Dojila sem pred operacijo, potem pa sem si večino stisnila po operaciji. Otrok je k sreči precej spal, ta ko da sem se odločila, da bom vseeno dojila, ko se zbudi, ponoči pa je za vsak slučaj spal pri meni in sem ga več opazovala, ali je vse OK.
Mojca

Mojca Berdnik Vozel

New Report

Close