lojnica ali kaj drugega
Pozdravljeni,
že cca 20 let imam na zadnji strani roke zgoraj (pod ramo) neko bulo. Pred leti se povprašal zdravnika za to bulo in po otipavanju mi je rekel da je po vsej verjetnosti lojnica. Načeloma mi ni delala težav zato se za njo nisem zmenil. Včasih sem imel občutek da me boli oziroma bolje rečeno, da jo čutim. Vendar zelo poredko. Zadnje 15 dni me ponovno boli ali vdsaj mislim da je to ono. Naj povem, da bolečino, ki ni močna ne morem točno locirat. Nevem ali me boli ona ali zraven nje ali rama,… Ima malo težave tudi z vratno hrbtenico, in nevem če je to povezano tudi s to bolečino. Je pa res, da ponoči ko spim ali ležim v postelji me ne boli temveč samo preko dneva. Vsaj do zdaj je bilo tako. Bojim se kakšnega raka. Kaj menite vi? Hvala za odgovor.
Spoštovani.
Zadnja 2 tedna se mi pojavlja bolečina pod obema pazduhama, enkrat pod eno, drugič pod drugo, včasih pa pod obema hkrati. Povečanih bezgavk ne vidim, če tipam pa mogoče zatipam res majhno bulico ampak bolj v podkožju, ne globoko v notranjosti. Bolečina tudi izgine za kak dan, potem pa se spet pojavi.
Kaj bi to lahko bilo po vašem mnenju?
Hvala in vse dobro v novem letu.
Spoštovani,
sem bil pri kirurku, ki je bulo pregledal. Sam je rekel da predvideva da je to (ce sem ga prav razumel) da je masno tkivo. Rekel je, da bo to odstranil. Da me bo narocil in da bo to resil v operacijski dvorani. Mi lahko malo razlozite kaj je to masno tkivo, kako poteka *operacija” Ali je nevarna in koliko casa traja okrevanje. Hvala.
Ponovno pozdravljeni,
danes sem se oglasil ponovno pri kirurgu, ker sva bila dogovorjena da se zmeniva, kdaj bo to odstranil. Pa je rekel da mogoče pa bi bilo dobro narediti še prej puncijo. V naročilnici je zapisal kot Klinična diagnoza “Lipoma hodini sin io” (nevem če sem prav prečital).
Je to maščobno tkivo in kako poteka ta punkcija. Koliko je to boleč pregled? Predvidevam, da morejo imeti dokaj veliko iglo in da je pregled dokaj boleč. Se varam?
Hvala