Najdi forum

Zdravo.

Na kratko bom opisal zgodbo in občutke ker me zanima vaše mnenje glede tega. Pred 6 leti sem spoznal dekle, sva se ujela, zaljubila in poročila (kljub zelo težkemu razhodu te odločitve ne obžalujem). 3 leta po poroki je šlo vse super, celo pričakovala sva naraščaj, vendar se žal ni obdržalo. Potem pa se je vse začelo rušiti, ko sem opazil, da vse več visi na telefonu in si pisari z drugimi. Seveda sem kasneje ugotovil, da me vara in to je sama tudi priznala. Šokantno je bilo da ni mela sam enega partnerja, opazil pa nisem ker je doma ravno tako držala tempo (jah pač ima bela jetra al kaj naj rečem :D). Grdo z njene strani pa je to, da ko sva začela je mela neko zaposlitev, bila pa čisto brez denarja. Skupaj sva si začela ustvarjati življenje, kupila stanovanje (praktično sem ga kupil sam), vendar, ko se je začelo rušiti je pokazala svojo grdo plat. Nisem se mogel niti pogovorit z njo, da bi ugotovil kaj se je sploh zgodilo. Šla je še celo dlje s prijavo na policijo, da sem jo tepel in sem tako bil vržen iz lastnega stanovanja, ona pa si svoje “žrebce” pripeljala v moje stanovanje. Zadeva se je končala tako, da je lahko odnesla svoje stvari, in dobila neki mali znesek, ker sva stanovanje komaj začela odplačevati, tako da tudi ta načrt ji ni uspel :D. Še celo kupil sem ji pribor, posode, krpe, pač osnovne stvari, da lahko začne na novo, ker pač njen partner je ni zadosti cenil, da bi ji sam kupil stvari.

Zdaj je minilo že več kot pol leta od ločitve. Ogromno je blo trpljenja po njenem odhodu, neprespanih noči, problemi v službi, hujšanje iz enostavnega razloga, raje sem imel njo kot sebe. Tega ne obžalujem ker sem prepričan, da zveza lahko dolgoročno uspe LE NA TAK način, da imaš partnerja raje kot sebe. Partner pa seveda more imeti tebe raje kot sebe. Taka zveza je neuničljiva, ker sem ji priča pri svojih starših itd… Tudi starši so me tako naučili, je pa res, da je tega vse manj ker zaradi socialnih omrežij ljudje postajajo egoistični, in sebični. Kaj takega kar je naredila ona, lahko naredi le najslabša oseba na svetu.

Če se vrnem k zgodbi. Prepričan sem, da ji je še kako žal. Hitro je ugotovila, da v družbo kakršno se je spustila so sami player-ji. Majo radi eno pupo da se malo poigrajo, ampak še vedno se bo vrnil k svoji ženski ker mu pere, kuha, pospravlja za njim itd… In sem prepričan, da bo potegnila kratko. Prepričan sem, da ji je žal že zato, ker je že prišla na obisk, menda jo je samo zanimalo kako sem, če sm uredu, ni pa ničesar hotla od mene.

Drugi razlog zakaj sem prepričan, da ji je prekleto žal je pa ta, da sem neskončen romantik. Verjamem vase in sem prepričan, da sm sanje vsake ženske. Trenutno ostajam sam (niti se ne igram z ženskami čeprau sem samski) ker se šparam za nekaj posebnega. Za tisti 0.01% žensk k so res top, ki niso zagledane vase, so inteligentne, ne visijo cele dneve na Instagramu in nabirajo všečke, in si nočem z igricami zapravit takšne priložnosti. Medtem, ko večina moških gleda za ženskami (kljub temu da so v vezi), puščajo umazane nogavice po stanovanju, gledajo nogomet, sem popolno nasprotje tega. Kuham, pečem peciva za sosede in znance, tud sodelavce. Večere pa preživljam za klavirjem, ki je pa seveda ikona romantike.

Zanima me vaše mnenje glede napisanega?

 

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Prva misel, romantična ribica (lahko pa da se motim), pa saj ni važno to, važno je, da ste pri sebi razčistili pojme, naredili to, kar je za vas dolgoročno najbolje. In tudi verjamem, glede na zgoraj napisano, da boste enkrat našli osebo, ki vam bo nudila vse tisto, kar si nudita vaša starša. Naj vam ta razhod ne pobere upanja, pač pa naj vam da moč presoje. Vse najlepše vam želim in mirne praznike 🤗

Hmmm. Kaj je z otrokom? 🤔 Vse vredu ce ste romantik ampak ucitno ne pravi za to zensko…. Romantiki so definitivno dobrodosli ampak vprasanje je koliko ste stari? Mene je v mojih 20tih to full dušilo, prevec mi je bilo. Sedaj bi se kdaj vrnila v te case in si dala klofuto ker nisem cenila tega.

Pozdravljen. Povedal ti bom tako kot je in ne kot želiš slišati. Najprej tvoja bivša ženska je lajdra, zapletel si se z toksično osebo. Velik problem je pa tudi v tebi. Žal nisi sanje vsake ženske, ženske ne padajo na zasanjane romantičarje, prince na belem konju, ki mislijo da so z svojim obnašanjem dobrega fanta ulov. Ženske želijo moškega, ki bo vodja veze, ki bo moški v odnosu, ki bo partnerki postavil meje, ki jih ona ne bo smela prekoračiti. To da se je dopisovala in varala je posledica tudi tega, da do tebe ni čutila pravega poželenja, saj si v odnosu bil preveč podrejen, razumevajoč in se nisi znal postaviti za sebe. Te moške, ki označuješ za playere in izkoriščevalce, to dejansko privlači ženske in ne pošteni zasanjani romantičarji, kot si ti. Čas je da moški odprete oči ter se začnete obnašati kot moški in zavržete programiranje feminizma, filmov in ostalih toksičnih medijev, ki so poženščili moške. Vsekakor je tvoji bivši žal da te je zgubila, a ne zaradi razlogov, ki jih ti omenjaš, ampak zaradi tega, ker je od tebe imela veliko korist. Da si takoj na začetku postavil trde temelje in ne dopustil njeno toksično obnašanje, bi tvoj odnos šel v drugačno smer, tako je pa morala tvoja bivša iskati možatost in nedostopnost pri drugih moških. Nikoli ne smeš biti preveč ljubeč, zasanjan, romantičen, osladen, prijazen itd, velja za vse moške, to je ženskam totalno odbijajoče in NE PRIVLAČNO. To so karakterne lastnosti šibkih moških in ženske ne marajo take moške. Začni se obnašati kot pravi moški, ne samo da glej za ženskami ampak tudi več žensk hkrati moraš zapeljevati. Največja napak, ki jo naredijo romantiki kot ti, je da idealizirajo eno žensko, da vstopajo v partnerski odnos z prvo, ki pokaže interes. Ženska si MORA zaslužiti to da vstopita v partnerski odnos, zato kot moški moraš imeti več žensk, da na koncu zbereš eno, ki je dovolj ženstvena in najbolj primerna za partnerski odnos. Za več o ženskah imaš na youtube moj kanal z nasveti. Lp

Si zrel in nisi zrel. Tvoji določeni pogledi so … na dolgi rok za tebe uničljivi.

V zvezi ne smemo imet drugega več radi kot sebe, ker to pomeni da sebe ponižujemo in gremo preko sebe, nekaterim pa to ni dovolj v redu. Saj boš sam videl, da boš izkoriščen iz zveze v zvezo, na koncu pa ne boš imel ničesar. Preprosto je dam – daš. Če ti daš daš daš, dobiš pa 1x, ni v redu, more bit enakovredno. Pari moramo sledit sredini in kompromisom, in to je fora da sploh želimo bit vezani.

Kar se pa tiče tega da bo obžalovala pa … zakaj sploh razmišljaš o njej? A si dejansko tako tele, da bi jo vzel nazaj?? Kaj je to zdaj važno halo? VARALA TE JE. To NI ljubezen! In ni pomembno kaj zdaj ona misli in kako bo razmišljala, kako ji je žal. Svobodno in zavestno je sprejemala odločitve kakršne pač je, kljub temu da bi morda bil druga rešitev. Neplodnost oz izguba otroka je za vsak par velik udarec in vsak se tega loti po svoje – nekateri bežijo, drugi pa znajo sesti in nekaj narest. Ona je očitno bežala v druge moške, ti si se zaprl vase in si se potem čudil zakaj se tako obnaša. Ne me narobe razumet, opravičila za njena dejanja ni.

Namesto da si samovšečen in imaš željo po maščevanju, se raje usmeri vase, pa ne bodi tak egoist kot je ona sama. Sprejmi da je to konec, in da si zaslužiš nekaj boljšega. Po vsem naštetem bi te bila vesela vsaka druga. Ne rabiš se igrat, ne rabiš samohvale, ne rabiš ničesar. Pometi pod svojim pragom. Ko boš pripravljen za novo zvezo, boš itak vedel in čutil kdaj je to.

Srečno.

Kako pridem do tvojega kontakta. Imam eno samsko prijateljico zate. Ona bi te sigurno cenila, žal pa sama vedno naleti na čudake

iskreno stari, najbrž si res uredu, ampak dolgočasen za znoret, kar sicer ni nič narobe, samo ona najbrž ni prava zate

Tudi ja recem, da ste ribica po horoskopu in pa da je to tak zapis, da bi verjetno marsikatera zenska, ki ji je to pomembno padla pred vas 😁 glede bivse pa,…. Vcasih imajo ljudje vse kar bi si nekdo zelel, pa bi radi se kaj vec, ali kaj drugega. Upam da je ne boste vzeli nazaj, ker ce vam je to naredila enkrat, vam bo se kdaj. Verjamem da boste nasli svojo sorodno dušo s katero boste srecni slej ali prej. Za vsakega pride cas in prava oseba. Za njo pa lahko samo recem… Karma is a bit*h.

Kar si napisal glede sebe, si res lahko sanje ženske. To, da nisi opazil varanja, tudi jaz nisem. Takšni ljudje točno vejo, koliko ti pomenijo, vejo, da jim zaupaš popolnoma in to zlahka izkoristijo. Verjetno si bil tudi vzgojen, da če si dober človek, se ti dobro vrne. Potemtakem je razočaranje po takšni izkušnji lahko samo še večje. Ampak prav je, da še vedno verjameš v dobro. Ne izgubi tega, ker je zelo dragoceno. Glede na zapisano sicer deluje, da si ji pripravljen odpustit, če se bo le opravičila, ti priznala, kako se je zmotila in naredila napako. Ti povedala, da si sanje vsake ženske (kar verjameš tudi sam, zato ti bi bilo tudi čisto logično, da ti to reče) in razmisli, če si ji res pripravljen verjet in odpustit? Takrat pomisli, kakšno je bilo tvoje življenje po ločitvi. Kako si se počutil, kako si bil na tleh pa te je v tem pustila samega, ni ji bilo mar za to. Tako da, če si takšen, kot si napisal, nisi namenjen takim ljudem. Predober si za to. Se pa zelo najdem v tvojem zapisu, edino brez poroke, zato ti še toliko bolj želim, da to osebo najdeš ki ti bo vračala enako mero ljubezni, kot si jo zmožen dat ti. Mnogo ljudi ti bo reklo, da nimaš prav, da si jo imel raje od sebe. Ampak tukaj te razumem tudi jaz. Prav imaš, samo najti moraš pravega človeka za to, da lahko to tudi živiš. Imeti nekoga tako rad, je nekaj najlepšega. Vesela sem danes za tvojo zgodbo. Daje mi upanje, da so še tako vzgojeni moški. Vse dobro ti želim.

Sem bil v podobni situaciji. Ma koncu človek spozna, da pač predober ne sme biti. Verjamem pa, da tako kot zate tudi zame obstaja 0.01 % pravih žensk, katere bi znale ceniti. Jaz imam za razliko dva čudovita otroka, za katera tudi skrbim. A vseeno trpim

Zgodba je grda in upam da bo nova boljša. Če želite resno zvezo je točno tako prav kar delate…. Iščete resno zvezo. To ne pade iz neba, treba jo je najti. Kar se pa tiče pričakovanja družine moram reči, da vam je najlepše še prišparano… Pogumno naprej!

Mislim, da imas dobro zastavljenje cilje. Prav lepo bi se bilo pogovarjat s tabo.

Žal? Pa še kako ji bo ali pa ji je že. Med se vedno poliže.

Uh, ko bi bil mal starejši, bi se midva super ujela.

uf, nevem sploh kakšno mnenje pričakuješ, glede katerega dela napisanega?
lahko rečem da bi morda moral napisati kakšen roman…
upam samo da je vse res kar trdiš, da si svetla izjema na tem svetu in da spoznaš pravo osebo s katero bosta skupaj še bolj svetila.
bi te blo pa zanimivo spoznati (pa sem moški), da bi videl če si res tako izjemen človek

Bodi vesel, izognil si se katastrofi. Če bi z njo imel otroka, bi se je nikoli več ne rešil.
Glavo pokonci, naštudiraj medspolno dinamiko in z elanom naprej!
Pa od zdaj naprej, dokler ne boš imel otrok, vedno dajaj sebe na prvo mesto!

Glej človek, ki čuti potrebo, da sam o sebi govori, da je sanje vsake ženske in super romantik očitno glede slednjega prepričuje predvsem sam sebe. V kolikor bi to res bil, bi to sam pri sebi vedel in bil temu primerno samozavesten in zato ne bi čutil potrebe, da o tem razlagaš celemu svetu. Ker pa si trenutno daleč od samozavesti, poražen in močno prizadet s strani tvoje bivše je tako kot pač je. Spravi se v roke.

Jaz mislim, da ti rabiš neko psihološko pomoč. Tok preveč se obremenuješ z njo, in kako mora biti komu žal in podobne čustvene neumnosti, ki ti samo škudujejo. Tudi ta mantra, da moraš imeti partnerja raje kot sebe, kaj zaboga sploh to pomeni? To so neke neumnosti ki nimajo veze z zdravim življenjem. Vidi se ti, da si zelo obremenjen s svojo podobono “popolnega moškega” in da čustva narekujejo tvoje življenje in ne obratno. Tudi dvomim, da ženske želijo “romantik” , želijo predvsem čustveno zrele moške, kar sta dve zelo različni stvari.

Žal za večino žensk precej neprivlačen zapis.
Iz njega veje superiornost in neka nedoločena samozavest. Kot že napisano, prava ženska hoče pravega moškega, alfa samca, ne pa peka peciva. Čeprav je to plus v določenih okoliščinah, ampak romantik si lahko, če ostalo štima. Ne moreš bit samo romantik, štekaš? Drugače priporočam, da si najdeš devico.

Osnova vsakega zakona je zaupanje, spoštovanje, komunikacija. Če tega ni, je taka zveza obsojena na neuspeh.
Vzgojen sem bil v duhu “dobro se z dobrim vrača”.
Zato še vedno mislim, da lepa beseda lepo mesto najde, torej pogovor, komunikacija, spoštljivost. Rad bi se pogovarjal na tak način.

Objava čaka odobritev

New Report

Close