Najdi forum

Z ženo se po 20 letih poznanstva in 12 letih zakona ločujema. Zavedam se, da sva za nastalo situacijo oba kriva, a sem jaz bolj prizadet saj so se iz njene strani ohladila čustva. Imava krasnega sina starega slabih 9 let. Nikakor si ne morem odpustiti, da sem pustil da je družina razpadla in da sedaj prodajamo naše stanovanje v katerem smo živeli in da greva vsak svojo pot. Kako naj predelam bolečino? Sem na preizkusni dobi v novi službi in zaradi slabega psihičnega stanja tudi v službi ne funkcioniram tako kot bi moral. Strah me je, da bom izgubil službo in ne bom mogel videti sina.

 

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Ja težki časi so to, razmišljaš in ne najdeš pravih odgovorov. Jaz sem takoj po tem ko sva se razšla ves fokus namenila otrokom in kot že vidiš sam moraš hitro čez to, da ohraniš službo. Meni je pomagalo, da sem hodila na terapijo, sama in samo parkrat a dala sem ven vse kar me je težilo.
Otrok rabi ob sebi srečne starše in zato nisem pristaš tistih, ki trpijo v slabi vezi zaradi otrok. Srečno.

Tako to pač je, ti se lahko trudiš za zakon, ampak ko se njena čustva ohladijo (in njen čut za tvoj denar otopli), je to to. Jaz bi se osredotočil na službo in pustil vse skupaj. Tako ali tako ti ženska sodnica na sodišču ne bo dala niti pikice skrbništva. Skoncentriraj se na službo in kariero, otroke pa obiskuj, ko odrastejo. Takrat jim razloži, kakšno vlogo je pri ločitvi odigrala mama.
Prihranil si boš veliko psihičnih mor.

Prva stvar, ki jo moraš nujno osvojiti je, da boš sinu slab oče, če boš strt in nemočen.
Delaj na sebi, nabiraj nova znanja. Poskrbi, da boš fit in zdrav. Opazuj ljudi okoli sebe in ne spuščaj priložnosti za nova znanstva, nova znanja in boljši zaslužek. Če imaš kako obrtniško znanje, ki je danes iskano se poveži s kom, ki dela kaj na komplementarnem področju.
V zadnjih nekaj letih sem obnovil hišo in opazoval, kako se povezujejo ti fanjtje in poskrbijo drug za drugega. Meni je bilo to zelo všeč… Skratka migaj telesno in mentalno pa boš napredoval.

Zdravo,
težke čase preživljaš, ampak nekako se boš moral zamotiti z nečim. Jaz recimo sem se začel boriti za skrbništvo in po slabem letu sem dobil oba otroka. Potem je bilo vse lažje, saj ni bilo več časa misliti na karkoli drugega.
Srečno

New Report

Close