Najdi forum

Ločevalna dieta

Pozdravljene,

vem da je bila ta tema odprta že naštetokrat, ampak ne najdem nikjer podobne težave kot jo imam jaz. Jutri bo 2 tedna odkar sem začela z ločevalno dieto. Prvi teden je bil malo krizen, ob večerih nisem zdržala, en večer pojedla tudi celo škatlo piškotov. Kljub temu sem v enem tednu shujšala 3 kg. Po takšnem rezultatu sem dobila motivacijo in se odločila da vzamem vse skupaj malo bolj resno. Zdaj se 1 teden držim striktno. Brez najmanjšega prekrška, in sem se zredila nazaj dobra 2 kg. Torej skoraj vse. Ima katera podobno izkušnjo? Naj sploh nadaljujem? Zdaj se mi zdi da končno nisem več lačna in da res občutno manj jem (prej sem se bila zmožna nažirati preko vseh mej), ne jem zvečer, izogibam se kruhu in sladkarijam (razen takrat ko lahko)… Ni mi jasno kaj delam narobe… Vem da je bilo 3 kg v enem tednu precej nerealno in da tako nebi šlo naprej vsak teden, ampak nisem pa pričakovala da se bom nazaj redila… 🙁

V enem tednu ne moreš nikakor shujšati za 3 kg maščobe. Ker je bila to le voda (mogoče si bila dehidrirana?), si takoj dobila nazaj 2 kg (vode), v resnici pa si shujšala za 1 kg maščobe, ker je dosti bolj realno. 1 kg na teden je super, samo razmisli, ker ločevalna dieta na dolgi rok je zelo redko uspešna.

New Report

Close