Najdi forum

Spoznala sem moškega, ki ima za saboj bolečo in težko izkušnjo. Pred dvema letoma je žena zapustila njega in sinova ter odšla k drugemu. Pravi, da je tahujše za njim in da je sedaj njegovo življenje boljše kot takrat. Tega mu sicer ne verjamem, ker je čutiti da je še vedno poln jeze in bolečine. Sinova sta sedaj pri mami, a ves čas je na preži za njiju, saj ni zadovoljen z vzgojo, ki jo dobivata.
Ko sva se spoznala mi je takoj razložil situacijo in se pri meni spraznil. Najprej sem res verjela, da je to res že za njim, pa ni tako. Verjetno je res še prezgodaj. V začetku je zelo lepo ravnal z mano. Hodila sva ven, na sprehode, v kino,…potem je postal z besedami malce grob in ko sem se hotela o tem pogovoriti, je dejal naj svoje težave rešim sama ter, da ima on svoje privatno in službeno življenje. Povedal mi je tudi da se boji zaljubiti, ker še ni pripravljen na to.
Nikoli nisem vdirala v njegov svet, ker sem že v začetku ocenila situacijo in pustila, da se vidiva ko si bo on to želel in poiskal čas za naju. To gre absolutno proti mojim karakternim lastnostim, a sem že iz spoštovanja do nekoga, ki je ves čas bil iskren do mene na to pristala. Zame je iskrenost zelo pomembna in je v preteklosti nisem vedno bila deležna od drugih ljudi.
Prepričana sem bila, da je po tistem pogovoru najinega poznanstva konec. Pa me je spet poiskal… Sedaj ni več grdih besed in grobega obnašanja, ni pa tudi več sprehodov, sporočil… vsaj za enkrat ne. Lažje se pogovarjava, čeprav je pogovor večinoma enostranski. Jaz sem vedno na preži nad tem kaj bom rekla in kaj naredila, da se njemu ne bo zdelo vsiljivo. Nisem se uspela še odpreti pri njemu. Po drugi strani, pa se nočem pretvarjati, da sem nekaj kar nisem. Nežen je z mano, odkrit in čeprav na njegov način vidim, da ceni pozornosti, ki mu jih namenjam.
Ne morem govoriti niti sama še ne o občutkih. Tudi jaz sem precej okamenela oz. previdna na tem področju zaradi preteklih zvez in dogodkov. Zato sem mu tudi povedala, da želim in si zaslužim spoštovanje od ljudi ki me obkrožajo.
Vendar se navezujem nanj… čutim, da je dobra in lepa oseba, čeprav želi o sebi dajati vtis nezlomljive osebnosti. Hudo mi je ko ga vidim razburjenega in v skrbeh. Rada bi mu pomagala, a zaenkrat mu lahko to pokažem le s tem da mu prisluhnem.
Drugi mi pravijo naj uživam dokler lahko, češ saj nimam kaj izgubiti. Sama pa vem, da ni tako. Bojim se, da se bom še bolj navezala in ko me bo odrabil, me bo zavrgel. Po drugi strani pa bi rada bila dovolj močna, da bi mu stala ob strani in mu dala vedeti, da sem ob njem.
Poznava se šele mesec in pol, kar je absolutno še premalo. Imam pa deset let manj kakor on (25 let). To me sicer ne obremenjuje, saj sem se od vedno bolje razumela s starejšo generacijo od mene.
Mislite, da je zanj še prezgodaj, da bi lahko s časoma uvidel koga ima ob sebi?
Opažam da sem od kar ga poznam postala veliko bolj strpna do ljudi, ne samo do njega… le vprašanje če s tem sebi škodim ali koristim.

Vaš partner bo ob vsem tem kar se mu je zgodilo v življenu potreboval strokovno pomoč, da bi lažje in morrda tudi hitreje predelal preteklost. V tej vlogi se mu ponujate vi in mislim, das vam to ne koristi najbolj. Ta vloga je za vas prezahtevna. Dejal vam je, da vi rešujte svoje težave, on pa ima svoje privatno in službeno življenje. Rekel vam je še, da na ljubezen še ni pripravljen. Do vas je bil tudi grob-? Ali ni to dovolj, da bi odšli svojo pot. Zakaj si komplicirate življenje in rinete v problematično zvezo. Ste mlado dekle, ozrite se malo okoli in si poiščite sebi primernega neobremenjenega fanta. Ni težava v tem, da je deset let starejši, temveč v tem, da še sam ni rešil svojih težavin težav, ki izhajajo iz njega in iz njegovega zakona. Premislite malo o tem!

Alenka B

Draga Helena!

Vem, da se obremenjuješ s partnerjevim obnašanjem, ampak po mojem je bolje pustiti času čas, saj je le tega potrebno veliko, sploh kadar so v igri otroci. Ta nežna občutljiva bitja, ki potrebujejo tako mamo kot očeta. Iz tvojga pisanja razberem, da je tvoj fant dober oče in da čuti, da mu je veliko odvzetega kar se tiče otrok. Trezno razmišlja o vzgoji otrok in verjetno se počuti zvezanih rok glede otrok. Upam, da so mu dovoljeni normalni stiki z otroci in da ima možnost otrokom poazati, da jih ima rad. Ko bo začutil sigurnost nat tem področju, bo verjetno tudi lažje zadihal in se lažje predal bodočemu življenju s teboj.
Izgleda, da mu veliko pomeniš, če te je kljub vsemu poiskal še enkrat, zatorej menim, da mu pomagaj pri gradnji in vzdrževanju odnosov z otroci in se zavedaj, da je v zvezi s tem nujno potreben tudi zdrav odnos z bivšo partnerko….

lp

Želim ti vso srečo!

On še ni rešil svojih problemov.Rabil bo sigurno strokovno pomoč.Ti,ki pa si še mlada,pa bi ti svetovala,da ne čakaj na njega,ker čas tudi tebi beži in nobene sigurnosti ni,da bo potem ko si bo prišel na čisto (če si bo) vse tako,kot bi želela da bi bilo v vajini prenovljeni zvezi.
Že zdaj pa me moti njegova občasna grobost,ki pa se lahko še stopnjuje bolj ko boš ostajala v tej zvezi.Mogoče ,da bolj ko bo domač,bolj bo grob?
Poišči si drugo partijo in računaj na to,da ti ne bo treba ponovno prenašati takšna bremena,ki jim tudi ti nisi kos!
Srečno!

Glede na vašo starost si raje poiščite fanta brez obveznosti. Zakaj bi se zapletali v ločenca, ki bo vseskozi imel stik z bivšo družino, katera bo stala med vama. Mesec in pol pa je prezgodaj in hkrati dovolj, da so se že pokazali določeni moteči elementi. Moje mnenje je: raje pusti prej, kot prepozno.

Čimprej stran od njega, saj ga ne poznaš dovolj dobro, pa tudi glede ločitve poznaš samo njegovo plat. Iz lastne izkušnje ti odsvetujem 10 let starejšega. Poišči si mladega sebi primernega partnerja, kajti z leti se razlika v razmišljanju ” POVEČUJE”. Dokler si mlada in zaljubljena te nič ne moti, vendar so v življenju še druge stvari: spoštovanje, navezanost, pripravljen si stati ob strani v težkih trenutkih obojestranjsko, upoštevati drug drugega… Mogoče se greš zdaj njegovo “rešiteljico” in mu hočeš dokazati, da si ti boljša od njegove žene in ga razumeš, kaj pa on tebe? Enkrat se je že pobral in prišel nazaj. Mogoče pa bodo za njega vse ženske enake. Treba je biti zelo previden in premišljen, ker je zaljubljenost velikokrat slepa. Še enkrat ti svetujem, da ga pustiš in si najdeš neobremenjega mlajšega moškega. Njegovi problemi bodo celo življenje tudi tvoji probelmi.
Srečno!

New Report

Close