Ljubosumje in mobing
gre za dve moji sodelavki. ženska A je v firmi na podrejenem položaju glede na žensko B. moški C je na nadrejenem položaju glede na obe ženski, toda sedi na drugi “veji” firme kor ženski A in B, tako, da ni šef nobeni.
obe ženski mladi strokovnjakinji. sredi tridesetih, obe lepi, urejeni. obe inteligentni. vsaj meni sta obe “alfa samici”. ženska A je z eno besedo umsko genialna, ni pa samozavestna, tudi malo ne verjame vase. ženska B se je sicer “dobro” omožila, bi pa bila v življenju uspešna tudi brez tega, se pa nosi kot pav in zna blefirati tudi, ko nima pojma o pojmu. skratka zelo različna karakterja. obe sta poročeni, imata otroke. moški C je v najlepših letih, začetek štiridesetih. je najbolj priljuden človek, kar jih poznam. za vsakega si vzame čas in posluša, razloži zadeve, ne stresa jeze okrog. za pogledat je dobro, športnik, sicer ni lepotec, je pa lep po karakterju. je poročen.
zadeva pa je sledeča: ženski B je vidno všeč, saj se mu vedno slini in heheta, ko govorita se vedno postavi direktno nasproti njega, tako da ni prostora za tretjega (verjemite, da dobro opazujem telesno govorico v pisarni), če je le prilika, se usede poleg njega in grdo gleda tistega, ki ji zasede. on je zelo prijazen do nje, ni pa nobenih ljubezenskih signalov od njega. nič takega ne vidim na njegovem obnašanju, da bi se lahko reklo, da ga seksualno zanima. lepo ji odgovori na vsa vprašanja, pokramlja z njo o življenju na sploh. ni pa iskric od njega. mislim, da jo ima za dobro prijateljico, saj se tudi družinsko kdaj kje srečajo.
všeč je tudi ženski A. sicer mi ni jasno, kaj hočeta od njega, saj so vsi poročeni. flirt ali kaj? no, všeč je tudi ženski A. to se vidi, saj ji je ob njem rahlo nerodno, pa se res trudi, da se to ne bi videlo in se raje izogne srečanju, ko on dnevno uleti v našo pisarno. takrat gre ona vedno kuhat čaj ali nekam ven iz pisarne. on pa obrne glavo za njo, ko misli, da ne vidimo. če pa ona že ostane, jo on kmalu pocuka za kakšen strokoven nasvet in potem, medtem, ko mu ona razlaga, jo gleda in gleda in ne umakne oči z nje, da je že meni nerodno. ona je humoristka in nas vedno nasmeji z dovtipi, tudi njega večkrat. ženske B ni v naši pisarni in tega ni videla do sedaj, ko so ti trije bili skupaj na službeni poti še z nekaj drugimi ljudmi. morala je to opaziti, saj so se tudi zvečer kaj družili.
in sedaj ženska B ženski A nalaga ogromno dela, da ta ne zmore več, ne da ji dopusta za na morje, tik pred koncem delovnika ji daje pomembne naloge, ki morajo biti narejene še danes ali pa sklicuje pozne sestanke. prej je ni niti opazila in je ni morila, večkrat jo je tudi pohvalila za izjemno dobro delo, zdaj samo hodi v pisarno in teži, kdaj bo to in ono. pred mojimi očmi sta tudi že skregali. itak, da izvaja mobing nad njo, ker bi toliko dela, kot ga je razdelila tudi med druge, saj je pooblaščena za to.
pa mi povejte – je lahko ljubosumje krivo za mobing? zakaj je sploh ljubosumna, če je? zaradi tipa, ki je itak poročen z eno tretjo žensko?