ljubosumje
Lep pozdravcek!
Stara sem 20 let.S fantom sem skupaj ze skoraj 5 let,on je pa 2 leti starejsi.Ziviva skupaj v svojem stanovanju ze vec kot eno leto,tidi prej sva zivela skupaj pri meni a sva se odselila na svoje ker smo doma imeli probleme ker je mami pila in smo se stalno prepirali.Sla sva stran da bi imela mir.Znava se odlično met lepo ampak js ga včasih polomim ker sem preveč ljubosumna.Vem da je to velikokrat razlog za razpad zveze ampak js želim to preprečit preden bo prepozno.Ne hodiva velikokrat ven ker nimava časa ali pa ravno takrat denarja kadar se pa že odločiva it pa se skregava ker sm js zoprna ker to pogleda pa uno pa tko.Takrat se počutim grdo žalostno kot da je ona lepša in boljša.Takrat se vedno podcenjujem čeprav se včasih vidim kako sem luštna in najboljša.Takrat preprosto znorim.ne morem niti videti da bi pogledal kakšno na reviji.Rada bi se spremenila a ne vem kako.Že večkrat sem poskusila to zadržati v sebi a ne morem ker potem planem v jok.Ne bi ga rada izgubila.Vedno kadar je na televiziji kaksna lustna premaknem ker dobim občutek da mu bo bolj vseč kot js.Tudi kadar greva v kino se skrgava ker vedno tako znorim.Mislim da bi sla lazje sam v kino kot pa z njim.ce js ne delam galame se drugace odlično razumeva.Že večkrat mi je rekel da ima mene rad in da sem zanj najlepša meni to ne pomaga.Tako kot mi ne pomaga da si sama sebi recem da je z menoj zato ker sem mu usec drgac nebi bil.Je pa tudi tako da je bil on tisti ki mi je vedno stal ob strani in mi pomagal celo srednjo šolo ko smo se doma kregali in je bil on tisti zaradi katerega sem sla stran čeprav mi je hudo.Zato sem tako navezana nanj in me je strah da greva kdaj narazen in se spet vrnem domov in bo spet vse isto kot je bilo.Je pa tudi to da kadarkoli greva kam greva skupaj nikoli ne greva ven sama s prijatelji ker sva se tako dogovorila.Oba sanjava da bova večno skupaj in si tudi cez kaksne 4 leta zeliva imeti otroka.Js se pa bojim da ne bo tako zaradi mene.Ni taka oseba ki bi me prevarala vsaj upam da ne samo se vedno ne vem zakaj se tako vedem.Prosim povejte mi kak nasvet da bi se lahko spremenila in tako ohranila najino zvezo.Hvala ze v naprej!Pozdravcek……
pozdravcek Patricija, nisem si mislila da obstaja se kdo, ki bi se pocutil natanko tako kot jaz!Verjemi, da vem natancno kako se pocutis in kaj govoris..ko sem brala tvoje sporocilo sem vso stvar 2krat prebrala, ker nisem vedela ali sanjam ali sem to pisala jaz ali se to res se komu dogaja!
Takoj sem se odlocila da ti pisem in ti pomagam, kajti moje sanje se je v zadnih pol leta izboljsalo!Kako!? Pocasi ti bom vse razlozila, mogoce se ne bos nasla v vsakem mojem stavku, vedi pa da ce sem jaz nasla neko pot po kateri se sedaj vlecem iz te dobesedno more ,jo bos tudi ti!
Bilo je neznosno, jokala sem vsak dan, razrezala rjuho od bolecine ki sem jo zaradi ljubosumja nosila v sebi, trpela in iskala resitev, ki se mi je zdela nemogoca! Tudi jaz sem fanta pripeljala do tega da ne hodiva vsak posebaj ven. Ne vem, mogoce je bila to napaka, saj sem tudi jaz stara komaj 21 let, ampak takrat se mi je zdela to najboljsa odlocitev in sedaj namaje tako obema vsec, saj sva na nek acin oba to zuranje dala skozi! To moras dati skozi, upam da sta to ze storila, kajti to je clovesko in ce ne bosta tega storila danes, bo morda jutri ko bodo tu otroci prepozno!
Skratka, vse kar se je dogajalo tebi se je meni in se mi se, ampak tokrat v zalo blagih oblikah, skoraj neopaznih…moram ti priznati, da je obcutek neverjeten..moras poskusiti in verjemi le da to zmores in da ti bo uspelo!
Jaz sem svojega fanta celo pred prijateljicami skrivala, ker sem bila enostavno ljubosumna na vse kar gre in leze,skratka GROZNO!
Potem pa je bilo ze tako grozno, da sem si rekla zdaj ali nikoli.Mislila sem da sem ga izgubila zavedno, mislila sem da je naredil samomor, imel prometno nesreco,….podrobnosti ti ne bom opisovala,..povem ti le da je bilo tistih 30-45minut mojih najhujsih minut v zivlenju in takrat sem se zavedla kaj mi pomeni, kaj mu pocnem z ljubosumjem in da mi pomeni vse!
Ne dovoli si da te zivljenje pripelje tako dalec, kajti to je bolecina ki ti je ne znam opisati. Mislila sem da se mi bo zmesalo in privoscila sem si, kajti bolecine ki sem mu jo prizadejala s svojim ljubosumjem, ni mogoce primerjati z nicemer.
Skratka, po tistem dogodku sem dojela, da je treba storiti korak dalje in zacela sem!Vsak dan sem naredila kak korak in vsake toliko casa mi se spodleti,…takrat pomislim na cas ko sem bila…ne vem kdo..in se samo nasmejim, ga objamem in to je to!
Kaksne korake, je verjetno tvoje vprasanje…
tudi jaz sem v vsem tistem groznem nekje dalec v sebi vedela da sem lusna in vsak dan sem si to zacelagovoriti, bolj kot to pa mi je pomagalo to, da sem zacela ozavescati svoje pozitivne misli o sebi, vedelasem da sem dobrega srca in da je srce tudi tisto, ki me na mojem fantu najbolj privlaci, ne gre za videz, ne…jaz ga ljubim zaradi njega, njegove duse in naj so moski se taki vizualisti, prepricana sem da si zelijo zivljenja in otrok z osebo,ki jih bo duhovno napojila, ne pa da bo imel ob sebi barbiko, ki se govoriti ne zna! Moj brat mi je enkrat rekel, da si nikoli ne bi zelel biti z neko kao hudo good loking bejbo, ker bi se je navelical!Tega sprva nisem dojela. Enkrat se pa res moj fant, ki je sicer najraje v kavbojkah in mikici, ful hudo zrihta, sicer ne kravato, pa srajco, ampak tko sportno-elegantno in sele takrat sem to dojela.Res to so ful drobna presenecenja, ob katerih zacutis osebo ob sebi.A razumes priblizno?Sej vem da malo cudno razlagam, ampak kar ti hocem povedati je, da ti ni treba biti vedno popolna, ker za njega ce te ima resnicno rad tako ali tako si!Vem da je to tezko ozavestiti, ampak dej ponavlji si vsak dan in verjemi da se bo izboljsala situacija.Vprasaj se zakaj si ti z njim?Zaradi videza ali…!?Odgovor je enak pri njemu!!!
Vedeti pa moras se nekaj!Tudi jaz si prihodnost brez njega tezko predstavlajm, kajti tudi midva si kmalu zeliva druzino in ce pomislim ta trenutek, sem prepricana da ni osebe s katero bi zelela imeti otroke, kot samo z njim, ampak! Ce zelis ozdraveti od te ljubosumnosti, se MORAS zavedati, da ni konec sveta brez njega! Vem da je to grdo receno, ampak to je zivlenje!!!
Danes zacni in nikar ne odlasaj na jutri, ko bo morda ze prepozno, kajti tudi on ni kamen, vsak clovek ima svoje meje in ne preizkusaj je, ker ti bo zal!!!!!!!!!
Zacni z majhnimi stvarmi, ko bosta gledala t.v. in modo kaksne good looking girls se zavedaj da so samo na t.v. take in ce ti bo zaradi tega lazje mu reci..prav, zanima me kaksna je braz make-upa.
Eden od velikih korakov je tudi, da nehas tolk listat te revije,…to ti samo skoduje!Saj jest jih tudi se, ampak veliko manj!!!!
Pocasi moras tudi njemu pustiti dihat, gledat kar sam zeli in ugotovilabos da bos pocasi zacela biti precej manj pozorna na vsak njegov pogled in pogledi ki so se ti prej zdeli grozni bos ugotovila da so precej nedolzni in da sploh ne gleda tja kamor si ti prej mislila da gleda!!!
Kdaj pa kdaj poskusi zamisati in scasoma ti tudi to ne bo treba, kajti vdela bos res!!! da negleda tistega kar si mislila!!!!!!!!!!!!!!!!
Sama ves da je prepovedano jabolko najslajse in ce mu bos prepovedovala……kdo ve kaj se da zgoditi.Pusti mu dihati, kot on pusti tebi in….to je edina resitev!
No oglasi se mi kaj in kar vprasaj, karkoli zelis!!!
Pa srecno in vedi da te ima rad, drugace ne bi sel s tabo skozi vse tisto kar si napisala!