Najdi forum

sem ženska srednjih let ki me zadnje čase daje neskončno ljubosumje. seveda za to tudi obstaja razlog. zanima me le kako naj premagam ta grozen občutek…. te dvome…. ko me začne mraziti,…..jokati….trese se celo telo…… sem čisto nemočna……
skušam odmisliti prizore ki jih imam v glavi pa ne gre. ko sem v službi je še vse vredu ko pridem domov pa padem v to grozno stanje…… čerpav naj bi bilo že vse mimo iz njegove strani, to nezaupanje je ostalo,ti dvomi, razna zasledovanja, prisluškovanja….grozno vam rečem

kako naj vse skupaj pozabim in nadaljujem

Kaj pa je razlog? Te je varal – če te je te skoraj vrjetno nebo minilo… … to mu povej. Jaz, če bi me partner prevaral bi še tisti trenutek, ko bi zvedela spakirala in šla, ker če bi ostala bi bila samo še muka…

********************************************* We all know that cats rule the world!

Se strinjam z majo_, varanja ne preboliš, žal. Vedno ostane in vedno kljuva in razjeda, zdravila še niso izumili, zaenkrat je edino zdravilo odhod in novi partner tisto, ki prepreči mučenje, ki lahko traja v nedogled.

Ljubosumlje je strah pred izgubo. Kaj se bojiš izgubiti? Ljubljeno osebo?
Zakaj? Te ne ljubi? Do ene stopnje je ljubosumlje normalno, ko pa postane bolezensko, je nevarno. Razjeda nas, kot žveplena kislina, zaposli naše misli, povzroča dvome o ljubljeni osebi; potem pa počnemo stvari, ki so pod našo častjo: brskamo po mobilnih telefonih za skritimi sporočili, dvomimo, zasledujemo, preverjamo…in delamo škodo SEBI. To je bolezensko. Zakaj nas je tako zelo strah, da bi ostali sami? Če nas oseba ljubi, nas ne bo nikoli nalagala ali prevarala. Tako je moje mnenje. Ko nas prevara, nas ne ljubi, potem je bolje, da se razidemo in ne trpimo več peklenskih muk ljubosumlja. Ne zbolimo. Nehamo preverjati in se tresti ter biti zeleni od strahu in zavisti. Pravijo, da je ljubosumlje eno od smrtnih grehov kot: zavist, požrešnost, lažnivost, prevzetnost…
Pomiri se. Zaupaj človeku, ki ga ljubiš, odmisli strahove in dvome, ki jih ni. Živlenje bo postalo lepše. Mora biti. Verjemi!

Andi

Samo en način je in ena pot, da lahko greš naprej: tisti, ki ti je te grozne občutke nemoči povzročil, ti jih mora odvzeti. Sama tega ne moreš, potlačiti in poskusiti pozabiti je slabo za zdravje. On je tisti, ki mora:
– obžalovati (iskreno)
– te prepričati, da je bila to velika napaka
– te prepričati ( z besedami in dejanji), da si zanj edina
– te prepričati, da te ljubi
– te prepričati, da se kaj takšnega ne more več zgoditi

Če je sposoben in pripravljen vse to narediti, bodo odpadli s tebe vsi grdi prizori, vsi strahovi in vsi dvomi. Ko boš začutila, da si (spet?) ljubljena, boš ozdravela.

Je pripravljen vse to narediti zate?

Velika večina moških, ki varajo, nažalost ni. Pokvarjeno in pretkano preložijo vse boleče posledice na nič krivo trpečo žensko, ji celo prepovejo govoriti o tem ( pogrevati, kot pravijo) in ji zapovejo pozabiti.
In na žalost velika večina prevaranih žensk to stori. Posledice zaradi nepredelanih čustev in bolečin so pa strahotne – od depresij do raka.
Moški pa veselo živi naprej.

She/prva, bravo, točno tako kot si napisala, bolje ne bi mogla.

Tudi jaz sem pomislila, da bi tole sprintala in dala na hladilnik;))
Se pa strinjam. Res da ostro napisano, amapak če odstranimo vse celofane, je to to.

New Report

Close