Ljubosumen na pare…
A res ne? Sem pregledal tvoje prispevke ki kažejo na to, da si aktiven domala (od oka 90% tvojih zapisov v zadnjega pol leta) samo v “moji” temi. klik
Razen če si se zlagal, pa pišeš v druge teme pod drugimi nicki.
Ta tema bi se 28. junija tudi končala, pa si se ti oglasil. Brez da bi te karkoli prosil. Zdaj če drži da pišeš le pod nickom 111111, se je za vprašat zakaj sem od vseh, ki so kadarkoli pisali na ta forum, ravno js pritegnil tvojo pozornost.
Tako, glede take situacije:
…sem govoril z osebo, ki je na istem. Tako da kot kaže, lahko nekoga v taki stituaciji razume le nekdo, ki je sam na istem. Sem o tem problemu spregovoril z znancem, pa še kako ne more razumeti, še očital mi je paranojo (hvala znanec, res si dober poslušalec, razumevajoč, se sposoben vživeti v kožo drugega).
Tako da hvala vsem, ki ste si vzeli čas, tako tisti ki razumete moj položaj kot tisti, ki ste me raztrgali. Le da slednji niste nikoli bili v tem položaju in zato ne boste nikoli zmožni tega razumeti. So imeli drugje prav, res je treba paziti kje oz. s kom spregovoriš o problemih.
Pa je znancu naposled le uspelo, je preko portala Ona-on našel dobra 3 leta starejšo partnerico in z njo pri svojih skoraj 32. doživel prve izkušnje. Prijatelj (letnik ’69) je rekel, da se mu to ne zdi normalno (tako pozno), pa pustimo zdaj to.
Če se navežem na to izjavo, praviš da se nisi z nobeno sprehajal po domačem kraju, ker si tam preživel malo časa. Tebi logika ravno ne dela, a? Seveda se nisi z nobeno sprehajal po domačem kraju, če kot praviš te ni bilo kaj dosti tam. Potem pa ko si jo našel (kot kaže sokrajanka ali iz bližnje okolice?), so te pač videvali v družbi ženske. No shit Sherlock. Jaz sem tukaj že slabih 9 let in pojma nimam, kje naj v domačem okolju spoznavam ženske.
Ta znanec je na neki drugi strani grozil z ubojem soseda (grožnja je še vedno objavljena) kot je tudi priznal, da trpi za psihozo in bo vse življenje na tabletah. Zato od takrat pazim komu in kje zaupam svoje probleme, ker to še kako vpliva na konstruktivnost nasveta.
Pa je znancu naposled le uspelo, je preko portala Ona-on našel dobra 3 leta starejšo partnerico in z njo pri svojih skoraj 32. doživel prve izkušnje. Prijatelj (letnik ’69) je rekel, da se mu to ne zdi normalno (tako pozno), pa pustimo zdaj to.
Če se navežem na to izjavo, praviš da se nisi z nobeno sprehajal po domačem kraju, ker si tam preživel malo časa. Tebi logika ravno ne dela, a? Seveda se nisi z nobeno sprehajal po domačem kraju, če kot praviš te ni bilo kaj dosti tam. Potem pa ko si jo našel (kot kaže sokrajanka ali iz bližnje okolice?), so te pač videvali v družbi ženske. No shit Sherlock. Jaz sem tukaj že slabih 9 let in pojma nimam, kje naj v domačem okolju spoznavam ženske.
Ta znanec je na neki drugi strani grozil z ubojem soseda (grožnja je še vedno objavljena) kot je tudi priznal, da trpi za psihozo in bo vse življenje na tabletah. Zato od takrat pazim komu in kje zaupam svoje probleme, ker to še kako vpliva na konstruktivnost nasveta.
[/quote]
Torej dejansko v 15ih letih problema nisi rešil nič
Tako, tako. Zaboli ko grem na sprehod in zagledam par. Vem kdaj in kje sem kakšen par srečal. Sem kar pogledal ko sem na sprehodu nepričakovano naletel na par, po vsej verjetnosti oba nekoliko mlajša od mene pri čemer je on bil zelo obilen (najbrž bolezenska debelost), ona pa srednje postave. Sprašujem se kje se spoznajo, poparčkajo. Namreč nameravam se udeležiti določene zadeve, ker nimam pojma kje naj ženske sploh spoznavam. V vsakdanjem življenju ne spoznam nobene.
Še bivša (tretja po vrsti) mi je rekla da bodo vsi nekoga našli, jaz pa bom ostal sam. Ironija je ta, da ji gre “šloganje” dobro od rok. Tri od štirih bivših je poročenih kot tudi lepo število tistih, s katerimi sem imel neuspele zmenke. Po opažanjih je večina tako moških kot žensk mojih let (+10 let mlajši) v zvezah.
Nisem ravno pogost obiskovalec foruma.
Torej, sedaj si okoli 34.. si sel vmes h kaksnim terapevtom, kot si govoril, da boš? Si naredil kaksen premik v tej smeri? Ce si ze kje omenil, da si, sem spregledala.
Ves, na sloganje se ne bi zanasala 🙂 mogoce ti je samskost napovedala na podlagi njenih preteklih izkusenj s tabo. Če sta v stiku jo pac povprašaj zakaj tako misli in kaj je njo odpeljalo stran od tebe. Mogoce najdes kaksen vzrok tvojemu razmišljanju tudi tam.
Druzabni dogodki so vsekakor prava stvar, da koga spoznas pa tudi ce so organizirani s strani kaksne zenitne posredovalnice in podobnih. Tam so zbrani ljudje, ki imajo vsi isti cilj – najti nekoga za skupno pot.
Kar se tice para ki si ga srecal… mnogim ljudem videz ne pomeni toliko, kot osebnost sama. Kar je pravilno. Seveda brez privlačnosti ne gre ampak vse v pravi meri. Naj si bodo suhljati, močnejše postave, zenske z brki, plesasti moski…vsak ima svoje preference. Najdejo se povsod. Od trgovin, veselic, kavarn, skupnih hobijev, koncertov, sluzb, zenitnih posredovalnic, preko prijateljev, na spletu… samo odpreti in ozreti se je treba 🙂 ne samo po parih ampak tudi po ljudeh, ki vsak dan stopajo mimo tebe
Tvoja tema je stara od 2012.
Še vedno se vrtiš v začaranem krogu.
Poskušaj najti v sebi srečo, ko jo boš imel v sebi ne pa v očeh, te bo tudi kakšna punca opazila. Dokler boš pa izžareval to, kar je tu v stari temi in nič rit premaknil glede tega, bo pa tako še naprej.
Pred 5. leti sem se obrnil na strokovno delavko, h kateri sem hodil nekaj časa. Toda ker ni bila kos mojim težavam, me je preusmerila k svoji kolegici. Tudi z njo nisva prišla stvari do dna.
Tej bivši sem bil prvi fant kljub temu, da je bila stara že 27 let. Čez noč je prišlo do spremembe, naenkrat so jo pričele motiti nekatere stvari, npr. da po njenem nisem dovolj odločen. Le dan prej je pisala seznam povabljenih na poroko… Zatrdnega pojasnila zakaj noče več biti z mano nisem dobil, končala je kar preko sms sporočila. Sumim da je v tem času spoznala drugega in se odločila zanj.
Prejšnji teden sem bil na hitrih zmenkih – neuspešno.
Prvi punci sem dal priložnost, ker sem si punce res želel. Ko sem jo videl na fotografiji mi ni bila nekaj wow, toda sem se zavestno odločil ji dati zeleno luč. Namreč star sem bil že toliko, da nisem imel več kaj čakati (jaz 23, ona 19).
Omenjaš kje vse se najdejo. To je tisto kar se sprašujem; kje so se oni našli, meni pa nikakor ne uspe. Ne v vsakdanjem življenju. Vse štiri bivše sem spoznal preko interneta.
Dobro se zavedam, o čem pišeš. Vse je v tvojem umu. Res pa je, da tega nihče ne uči. Kako iskati partnerja. Potrošniška družba, žal.
Preberi, poglej malo te knjige.
https://www.berem.si/2017/03/imeti-ali-biti-erich-fromm/
Don Miguel Ruis, ima par knjig, lahko vse potegneš iz neta.
Preberi in me na zs kontaktiraj, bova tam dorekla in bom videl, kako si jih razumel.
[/quote]
No, žal ni imel toliko sreče. Partnerka mu je umrla v četrtem mesecu nosečnosti, rak želodca.
Kar se tiče afirmacij, poskusil in ne delujejo.