Najdi forum

Hvala ti lepa, Buba, za dopolnitev mojih razmišljan.
Marija

Angel, prav si povedala:ANDIAMO FAR AMORE…..kaj to pomeni (ne dobesedno), to pomeni da se da ljubezen kupiti….se pravi da se da nekoga kupiti, da je prijazen s teboj, da te boža, ti govori kako krasen človek si, ti ustreže vse kar si želiš, skratka stori za tebe vse kar želiš……AMPAK TO TUDI PLAČAŠ……sedaj je že bolj jasno, kaj LJUBEZEN je…..ljubezen ti torej da človek, tako ali drugače….se pravi za denar, ali za povračilo, da drugemu človeku ljubezen daš tudi sam……o ljubezni ne moremo govoriti samo med žensko in moškim…..o ljubezeni govorimo nasploh, človek do človeka…..lahko je ljubezen matere in sina…..moškega in moškega….ženske in ženske….očeta in sina……ljubezni ne smemo mešati s sexom….sex je lahko samo eden od lepih trenutkov med dvema, ki se ljubita, ampak ljubita se tudi mati in hči, pa seveda ne sexata…….po drugi strani pa živita mož in žena skupaj pa se ne ljubita, občasno sexata, ampak zgolj za to da potešita spolni nagon-spolno slo….ki je pa zopet ni za mešati z ljubeznijo……….torej, prijazne besede ti lahko govori tudi nekdo, ki ima kaj za bregom, nekdo, ki na skrivaj nekaj pričakuje od nas in je za to prijazen z nami toliko časa nam v vsem ustreže, da tisto stvar, ali uslugo dobi (npr. prijazen moški do ženske je prijazen, toliko časa da zvrne žensko na hrbet oz. v horizontalni položaj, potem pa ga ni več na spregled)…..temu pa lahko rečemo hinavec, ali še kaj drugega…….skratka, ločiti moramo znati Ljubezen od LJUBEZNI, hinavščine itd……če tega ne znamo, smo razočarani…..torej ljubčki golobčki, bodite previdni, kajti prevarantov in prevarantk kar mrgoli pa naši deželici…………..ne mešati ljubezni z zaljubljenostjo, zaljubljen si takrat, ko pozabiš tudi na prijatelje, misliš samo na določeno osebo, nimaš apetita, se ne moreš učiti, ker ti misli uhajajo tja k njej-njemu…….ko zaljubljenost mine, parček zopet išče stare stike tudi z drugimi ljudi, se pravi “zopet pride na svetlo”….no takrat pa samo še ljubimo (če ljubimo)…..in kot pravi Buba,LJUBEZEN MORAŠ NAJTI V SEBI, če je v sebi ne najdeš je seveda ne moreš dati….pa nikar sedaj pretiravati z ljubeznijo, ljubezen je spontana, je, ali pa je ni…………in res ti kdaj lahko nekdo polepša dan s svojimi mislimi….tako kot je nekoč tule nekje Aligator zapisal približno takole: gledal sem v nebo zvezdo in zdelo se mi je, da gledava v isto smer….no to je seveda LJUBEZEN…….(naj mi Aligator ne zameri, ker nisem napisal tako lepo kot on….)…

Ljubezen :

1 + 1 = 1

Ljubezen….je razumevanje, hrepenje, zaupanje, odpuščanje, dajanje in sprejemanje, pogrešanje, uživanje, zabavanje, resno pogovarjanje in razglabljanje o globokih temah, izmenjava mnenj, lepi in manj lepi momenti… je toplota, ki ovija srce in dušo, je neprisiljena usmerjenost misli k tistemu, ki ga ljubiš, je preokupacija tistega, ki ljubi…. Ljubezen je tisto dobro poznano ščemenje v in okrog želodčka in nižje, ko obujaš spomine na ljubljenega, ko se spominjaš skupaj preživetega časa…., ko si ga želiš imeti tu in zdaj… Je težko pričakovanje najdražjega objema, dotika ustnic, prižemanja k toplemu telesu…je moč, vera, upanje, želje in sanje za v naprej…Ko ljubiš, si noro želiš, da ljubljenega tako dobro spoznaš, da te ne bi nikoli neprijetno presenečal, da te ne bi prizadel, da ne bi nikoli naredil nečesa, kar ti sam ne bi niti pod razno…., ker pa smo vsi individuumi in takšni, kot pač smo, potrebujemo zato za svojo ljubezen posebna očala, skozi katera gledamo nanj, izza okvirjev pa ostane ves preostali svet…ja, posredno smo zaslepljeni, če se tega zavedamo pa je tudi to o.k. Ni idealnih zvez, so le prave ljubezni in vse druge zveze (o katerih ne bom zdaj in tukaj)…
Je takrat, ko si točno to, kar si, je takrat, ko sprejemaš to, kar on je. Je tudi določena mera posesivnosti, sebičnosti, egoizma in posvečanja, prilagajanja, prisvajanja….Ljubezen je še marsikaj, kar mi ob tem pisanju ni padlo na pamet, so trenutki, ki sestavljajo naš čas, ki je le delček skupnega časa. Malo časa večnosti imamo, ljubimo, bodimo ljubljeni in ljubezen bo ostala večna – ali nas niso tako učili?

namenjeno _ _ _ _ _ _ _ – Tvoja.

Dan Marija! …stoj Marija…imaš prav, pa nimaš…žal. Pišeš pa odlično, si mi všeč na moč. No, reciva…žal je res tako. Dokazano s strani znanstvenikov, žal. V svojem življenju ljudje izkoristimo samo desetino svojih zmogljivosti…izkoriščano desetino svojih možgan, vidimo, slišimo, občutimo samo desetino vsega…lepega na tem svetu…Žal Marija. To je neizbežno dejstvo. Tudi v ljubezni… žal. Moje mnenje je, da ne morem ljubiti vseh ljudi na svetu, to bi me izčrpalo. Svojo hči ljubim kot mati otroka, svoj zaklad ljubim kot človeka in moškega…ne rečem, zelo imam rada nekatere ljudi na tem forumu…ne bom jih poimenovala…ampak… ne vse enako. To bi me izčrpalo, Marija. To je predmetna ljubezen, reci, da so ljudje subjekti…ampak Ljubezen z veliko začetnico je…je ena sama…tudi to imam, draga moja. Me osrečuje in razveseljuje na moč. To je to, kar sem ti želela povedati. Žal nikoli ne bom mogla videti vseh lepot na svetu…če bi še rajši. nikoli ne bom okusila vsega lepega v meni in tebi. Žal. Pa tisto o tehtnicah…in ljubezni…Marija, nimaš prav, žal…nas vodi planet Venera…boginja ljubezni. Reci in piši tehtnice nismo zahtevne, živimo za ljubezen in smo najsrečnejše, če si pravo najdemo. Tako je moje mnenje. Nekoga osreči že sončno nebo, nekoga lepote sveta…veš kaj pa mnene? Ljubezen…z veliko začetnico. Pri svojih letih, ne misli da sem nesrečna…daleč od tega. Pa tudi popolna nisem…pa v resnici niti malo angelska…pod kozo sem kravava tako kot ti, žal.
Želim ti lep dan še naprej! Kako lepo si napisala. No…tebe bi bilo res vredno spoznati. Prava ženska moški dragi! Ta zna…
Angel

aj, aj…angel se opravicuje za napake!!! Kva se motem, strela…
Angel

Dan Jože! Globoko razmišljanje. Ni kaj. Ampak…tako, kot si napisal. Ljubezni je več vrst…Sprva je bila samo beseda…logos, eros…razumevanje…če se dva dobro razumeta, to še ni ljubezen, pač pa lahko pripeljee do ljibezni. Tu seveda mislim na ljubezen, kolikor jo vzbuja in oživlja eros. Erotična ljubezen…Eros ni nič drugega kot grška beseda za ljubezen…ko se dobro v meni zazrcali v tebi…Torej je vsaka ljubezen s takšnjim ali drugačnim vzgibom, vselej že načeloma erotična. K temu je prispevala svoje še latinščina, ki je ob AMOR, to je grški EROS, začela imenovati latinsko CARITAS…to ni mišljena kakšna posebna erotična ljubezen…recimo v krščanstvu radi rečejo:”Priganja nas Kristusova ljubezen…!” Caritas Christi urget nos…” nekj višjega, ni to bog, nekaj kar presega človekove dane zmožnosti…druga dimenzija.Ljubezen je neko prahrepenenje človeške osebnosti in zato univerzalno, najbogatejše, najzahtevnejše in najusodnejše človekovo doživljanje…Pustiva ob strani libido “strast, ta se rodi v otroštvu, prvinska ljubezen ki je zgolj v ugodju ali HEDONSKI SLI, ki se z leti dopolnjuje in dviga v pravi EROS osrečevanja lastnega JAZA in srečanje s…TI.Ta mladostni eros je že izrazna oblika prave ambivalentne (kakšen butast izraz, prevod pa še bolj) ljubezni v nagovoru in odgovoru. Zamotano na moč…to, da so nekateri ljudje večni otroci, se ve…pa pusti na strani še sexsos…pa patos…bi bilo preobširno. Da zaključim, to kar sem ti želela napisati. Reciva TA mladostni EROS zopet zori še naprej in se dviga na stopnjo darovanja jaza, se pravi samega sebe, drugemu, da ga osrečuje…Na tej stopnji je Ljubezen z veliko začetnico…ker postaja nesebična, se daruje drugemu in zanj žrtvuje, žal. Kako kruto!!! Žrtvuje? Paradoks. Nesebična ljubezen ne sme in tudi ne more samega sebe, svojega jaza izločiti. Tudi v najbolj nesebični ljubezeni je lastni JAZ zmerej temeljni vzgib brez katerega je tudi žrtvovanje za druge nemogoče. To je tudi (žal) v krščanski ljubezni zapovedano:”Ljubi svojega bližnjega, kakor samega sebe…” Pa pustiva vero. V njo ne verjamem. Ljubezen do drugega ne more biti, ne sme biti VEČJA kot ljubezen do sebe. Zamotano…vec je stopenj: logos, eros in etos, žal. Ma saj ne vem, če sem ti želela sploh to povedati. je tako zamotano, da ma ne vem…
Vsaj delno se pa strinjam s teboj. Vsak ima svoje mnenje (bogo hvala), ki ga spoštujem. Tvoje mi je všeč.
Lep sončen dan in čimveč ljubezni!
Angel

pa napak…malo morje…sorry, v šoli bi dobila 1. Oprostite, prosim!
Angel

Bravo Andrej! Lahko je pa tudi 1+1=3. Kaj praviš?
LP
Angel
PS: matematično nemogoče…v ljubezni mogoče!

Dan Tvoja! Ah, bodi…moja! Znaš…lepo. To kar si ti opisala je pa zaljubljenost. Si zaljubljena? Se ti vidi. Lepo, kar bodi.
Veliko ljubezni!
Tvoj
Angel

Jap, Tvoja je res lepo opisala ljubezen in zaljubljenost. Vse kar piše je res in temelj prave ljubezni, ob takem pisanju še sam ostanem brez besed. Ko bi le bilo več takih ljudi na tem svetu, ki ljubijo in se bojijo za svoje najdražje. Bilo bi res lepo, pravljica, škoda da ni zmeraj tako (včerajšni dogodki-USA).
Pa ne bi zdaj o tem, ampak želim ljudem, da se imajo radi, da živijo vsak dih zraka in se ob vsakem dihu zavejo kdo jih obkroža, naj zaprejo svoje oči in se spustijo v pravljični svet, ki te napolni z energijo. To pomeni živeti in ljubiti, vsak dotik naj se ti zatisne v spomin, vsakega dogodka se veseliti ali žalostiti, pokazati svoja čustva in živeti.

Da, začne se in potem …… je treba graditi naprej.

Sicer pa, ujemi svoj trenutek sreče

Andrej

Dan Andrej! Lepa hvala…sem ga ujela…res, je seglo do nebes! Večar zvečer… ko luna je sijala, pa zvezde na nebu so blestele…pa v ozadju glasba: Brayn Adams…Evrything I do…i do it for you…” Pa romantika…za zmešat…!!! ****
Lep dan!
Angel

sorry napake!! Ma, sem se zmedla.
Angel

Dan Feniks! Kako lepo…hvala za lepe želje. Pa saj nebesa so lahko tudi na zemlji…Ah, tisto tam doli, kar pa tisti ljudje počnejo…hudo! Se nimajo dovolj radi.
Orožje in nasilje ter vojne so orožje bedakov. Za njih se pa tako ve: “Pred bedaki se še Bog stran…obrne!”
Prelep sončen dan, tebi in vsem ljudem na svetu. Imejte se radi!
Angel

Nihče ni popoln

Ljubezen ponovno srečala sta se v življenju naju čaka veliko dobrega in slabega .
Vendar če punca prijazna in lepa se fantu svojemu nastavlja z telesom bogatem .

Malo realnosti ni od muh. “Vsi” “opevate” dejstva, ki so, ko naj bi tako bilo. Ljubezen je vse povsod. Tudi v pogledu skozi okno. Ljubezen obstaja, le intezintiteta je pogojena s človekom, ki jo kot pogojno tretira. Morda pri otroku do nekaj let starosti ne več, nato pa ni več tiste brezpogojne ljubezni, ki se tako opeva. Ker se takoj konča, ko pridejo pričakovanja. Morda želje. Zaljubljenost še ni ljubezen, je vse ostalo, ki premaga le to, ko gradiš njo, v dobrem in slabem. Ali si pripravljen, je poglavje, ki bi ga bilo dobro postaviti, ko se ljudje odločajo za ali zaljubljenost ali pa v nadaljevanje nadgradnje, ljubezni. Kjer je slepost izuzeta.
Se opravičujem, kot da bi brala poduhovljene murije, ki se potem še ločujejo. No vsaj. In iščejo bilke v vseh ostalih “letalih”, da bi se nek odnos vpeljal in vzdržal.

Za krojitev ljubezni, ki ni pogojena z ničemer, je več priložnosti. Le človek jo po svoje prikraja predvsem v človeških odnosih in ko ne ustreza, tudi reagira. Morda bi bilo smiselno, da če se je nekoč vštel v ljubezni s svojim delovanjem, da ga morda le spremeni, da ne bi ostajal na tisti prvi iztopni točki začetka, ter zaznavanjem brez podlage le te.

Verjetno ne bo navdušenja, realnost pa vseeno je na mestu. Tudi za srečo, ljubezen, lastno zadovoljstvo.

Ljubezen je lepa
poštena in resna .
Vendar to rokice
povedo kakšna
sploh je .
Na plesu so
ustnice vroče
od neznosti in poljubov .

Če se parček v
parku poljubita pomeni da sta resnično lepi par .
Vendar nesmeta se skregati
biti lubosumna na druge prijatelje .

Nesmemo nasedati prijateljem ki so
lubosimni nad lepim parom .

Zato se ne smemo takoj zaljubiti najbolje je da se bolje spoznata .

New Report

Close