Najdi forum

Stara sem 28 let in še nisem imela nobenega resnega fanta. Imela sem sicer nekaj “površnih zvez” in obilo manjših avanturic v preteklih letih (v sklopu žuriranja), a od vsega tega nisem imela nič. Mnogokrat sem zelo osamljena in že kaj obupana. Naj povem da s fanti sploh ne komuniciram, razen ko sem pod vplivom alkohola. Temu pa se tudi zadnje čase ogibam. Ali je sploh kakšno upanje zame?

Malo ste napisali o sebi, vendar dovolj, da lahko rečem, da ste v odnosu do moških zavrti. Zavore, ki jih čutite lahko sprostite le pod vplivom alkohola, tos te opazili sami. Seveda, je dobro da se alkoholu izogibate in poskušate rešiti svojo težavo na drug način. Verjetno izvira vse skupaj iz vašega otroštva in iz doživljanja moških, očeta ali katerega drugega moškega iz vaše bližine. Negativen odnos do moških, strah ali sovražnost, pa tudi nesprejemanje, je lahko posledica preživela travme v otroštvu, lahko pa ste se tega nalezli tudi od mame, če je imela izrazito odklonilen odnos do njih. Težko bi o vaših težavah povedala kaj več, svetujem vam, da si poiščete pomoč strokovnjaka in nikakor ne obupajte. Dovolj mladi ste še, da se lahko še vse reši in uredi in da boste tudi vi doživeli ljubezen v partnerskem odnosu, tako kot si to želite.

Alenka B

Hvala za odgovor. Mami ima res zelo odklonilen odnos do moških in mojega očeta. Vsak teden se skregata in se hoče ločiti, čeprav se kasneje vedno pobotata, a to se stalno ponavlja. Ker se mi po eni strani smili, veliko prostega časa preživim z njo in se pogovarjava.
Ali je možno priti tudi do vas? Kakšna terapija bi bila primerna zame?

Popolnoma zgrešeno je, če tolažite mamo, ki ima težave v odnosu z očetom in jo poskušate razumeti. S tem vas mama samo dodatno obremenjuje in vas postavlja v vlogo, ki ni vaša. Oba sta vaša starša in z njima ste v specifičnem čustvenem odnosu, ker ste njuna hčerka. Zato ne morete biti mamina “terapevtka”. Že sami s sabo imate dovolj težav in ne sprejemajte na svoja ramena še težave vaših staršev. Njun partnerski odnos se vas ne tiče. to je samo njuna stvar, ki jo morata reševati sama. Mama ne dela prav, ker vas vpleta v to. V družini morata biti starševska vloga in partnerski odnos ločena. Če želite še kakšno informacijo, me pokličite na spodnjo številko.

Alenka B

New Report

Close