Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija lišaji okoli ust na na dlaneh

lišaji okoli ust na na dlaneh

Pozdravljeni!

Imam nekaj vprašanj in upam, da bi mi kdo znal na njih odgovoriti, oziroma karakoli svetovati.

Alergična sem na pršice, mačjo dlako, paracetamol in acetilsalicilno kislino. Vsem tem alergenom se kolikor se da izogibam.

problem je v tem, da imam srbeče fleke okoli ust ne glede na izpostavljenost alergenom in neodvisno od letnega časa. Se pojavijo za nekaj časa in jih lahko preženem le z elocomom (ki pa za okoli ust ni najbolj primerno mazilo/zdravilo) ali pa čudežno izginejo. Nimam pojma ali je to sploh povezano z alergijo ali ne. probala sem tudi z B-complexom, vendar zgleda, da povod za nastanek ni bilo pomanjkanje B-vitaminov. Včasih je tako hudo, da se koža kar odebeli in nato še poči, enkrat se mi je celo zagnojilo, ker sem se preveč dotikala.
Torej ne vem kaj naj naredim!! Ne uporabljam nobenih posebnih krem za obraz (le soleo) ali slabih šmink in label.
Prosim, če ima kdo podobno izkušnjo, naj mi prosim pomaga!

Poleg flekov, ki jih občasno dobim po telesu (že 10let, čemur bi lahko rekli atopični dermatitis) so se mi pojavili fleki na dlaneh, med prsti. Pred enim letom samo en majhen srbeč flek, ki pa se je v enem letu razrastel in je šel še na druge prste…dobila sem kortikosteroide za mazat, ki sicer pomagajo, vendar bi vseeno rada našla izvor vsega tega. Prstanov skoraj ne nosim, če pa že kdaj, pa zlate.

Naj omenim, da sem noseča, zato se sedaj teh svojih problemov lotevam brez agresivnih mazil in antihistaminikov.
Hvala za pomoč in lep pozdrav!

Poskusi s homeopatijo (upam, da v nosečnosti ni prepovedana). Moji punčki lišaji okoli ust in oči izginejo. Za roke uporablja tudi cosmerba kremo, rjavo in porabimo veliko manj elocoma. Za obraz pa kremo od nuxe.

tudi solea zna bit problem, vsaj meni dela probleme. trenutno mi odgovarja izključno otroška od baby love, pa še to krema za obraz. pol pa je tu lahko še kaka nova alergija na hrano, npr.

New Report

Close