Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Lipocrema in Beba HA (adapt. mleko)

Lipocrema in Beba HA (adapt. mleko)

Včeraj sem bila pri pediatrinji našega 15 mesečnega Jana.. Sicer je imel alergijo od rojstva pa do nekje 8. meseca (dokaj hudo – vneti, krvaveči sklepi, zelooo suha koža povsod po telesu..), potem pa se je nekako umirilo, do pred meseca nazaj. Sedaj ima spet zelo suho kožo, suhe zaplate, razne rdeče pikice, ipd.
Še vedno dojim, sedaj po 2x/dan in ponoči. Jan je vse, čeprav sva se do skoraj njegovega 9.mes oba držala diete (brez jajc, krav. mleka, oreškov, bele moke…).
Včeraj pa mi je pediatrija predlagala, naj namesto Emolliensa, raje uporabljam Lipocremo (menda novo na tržišču, dobiš v lekarni). Ali ima kdo izkušnje s to kremo??
Pa še eno vprašanje: menda obstaja adapt. mleko Beba-Nestle HA, za “zdravljenje alergije”. Pediatrinja mi je namreč kot dodatek predlagala tudi to mleko. Ali kdo uporablja to mleko in kakšne so izkušnje?
Hvala za odgovore!

Lp, Sara:)

Lipocrema:
Ni nova na tržišču. Menda jo v Lekarnah kar veliko prodajo. Gre za nego suhe in občutljive kože. Koža naj bi bila suha zaradi pomankanje vode v vrhnjih plasteh. Zato priporočajo kopel v mlačni vodi 10-20 min, takoj po kopeli, ko je koža še vlažna, pa jo je potrebno namazati z mastno negovalno kremo in ena izmed njih je Lipocrema. Naša hči ima AD in ker ima na določenih delih zelooo suho kožo sem jo pričela mazati s to kremo, ne vem kakšnih rezultatov ni, vendar se le ti pokažejo v daljšem obdobju.

Draga Sara!

sami imamo izkušnje z Beba mlekom in to odlične ;)))))))))

zaradi alerrije smo bili na pregominu, ki ga je naša malčćica zavračala – okus in vonj sta resnicno obupna, medtem ko je Beba HA zares odličnega okusa – po vaniliji…

dobiš ga v DM-u in je tudi cenovno ugodnejši od pregomina in ostalih podobnih zadev…

lp
Anja

Koliko pa stane to mleko? Mi dobivamo Pregomin na recept.

huh, za ceno se zal ne spomnim, vem pa vseeno, da je takrat bil ugoidnejsi od Pregomina…

bodo v DM vedeli…

lp
Anja

Hvala za vaše informacije.

Pozdravljene!

Ali ste sigurne, da je BEBA HA za alergike na mleko?
LP,
Bouha

Danes sem spet od pediatrinje in mi je prav poudarila, da naj dodajam to mleko, poleg dojenja zjutraj, zvečer in ponoči. Ker je napisala tudi dieto za vrtec, mi je svetovala, naj vzgojiteljice prosim, da naj Janu pripravijo to mleko – Beba 2, HA (hippo alergenic – morda ni prav zapisano?).

Skratka, ko že misliš, da je konce diete, evo spet (brez jajc, mleka, čokolade, svinjine itd… )!! Spet odrekanje pri hrani in to veliko.. Še posebej težko mi pa je, ker tamal neskončno rad je vse po vrsti!! Upam, da bo kmalu tudi to minilo..?:(((

Draga Bouha!

Ja, to mleko je 100% za alergike in to po okusu tudi najboljše.

Naša je vse vrste mleka za alergike zavračala, to pa je dobesedno zeksala in to dvojno količino!!!

prilagam še link:

p.s.

za Saro – a ima mleko otrok rad???

lp
A.

Hvala za link. Tudi jaz iščem mleko, ker moja hči Pregomina ne prenese. Vendar sem žal na BEBE strani pod Wichtig odkrila, da ni za otroke z že obstoječo alergijo na mlečne beljakovine. Žal.
Je pa res, da za alergike močno priporočajo uživanje probiotikov (npr. Prolife – kapsule, bombončke,…).

LP,
Bouha

Jan se še veliko doji pri meni, v vrtcu pa seveda dajejo tudi kravje mleko, ki ga ne zavrača.
Z Bebo adapt. mlekom pa še nisem poskusila. Sicer smo do sedaj uporabljali (kadar me zvečer ni) sojino mleko SOM (adaptirano) in tega ima rad, pa še brez alergije je.

Sara & Jan,

hvala za nasvet. Ampak smo alergični na sojo…
Vem pa, da je SOM boljše od Pregomina (tudi sin je namreč alergik:-((().
Lep večer,

Bouha

New Report

Close