Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Limfna borelioza

Limfna borelioza

Spoštovani ,

 

Upam, da mi odgovorite.

Na začetku avgusta sem odstranila klopa iz levega boka. Čez par dni je nastal na predelu, kjer je bil klop, rdeč flek, ampak nisem pomislila, da bi lahka bilo od klopa. Namazala sem z bepanthenom in je izginilo. 11 dan od takrat, ko sem izdrla klopa, je nastal 21 cm flek. Potem mi je šele vklopilo , da je od klopa in sem odletela v dežurno , kjer sem dobila antibiotike Ospamox 1000 mg. Jedla sem 3 na dan, na 8 ur, 14 dni.Po treh dneh jemanja antibiotikov je flek počasi izginil. Drugih težav nisem imela.

Jedla pa sem sočasno z antibiotiki tudi probiotike, Linex Forte, po navodilih. 2 na dan.

Ko sem končala z jemanjem antibiotikov , sem se po naročilu dežurnega zdravnika javila pri osebni zdravnici. Ampak me ni dala na pregled krvi za sum limfne borelioze. Je rekla, da ni potrebe,  če nimam simptomov in tudi, da se to takoj ne zazna v krvi, ampak šele po parih mesecih.

Zdaj imam velik strah v sebi, ssj sem o tej grozni zahrbtni bolezni prebrala zelo veliko.

Kakšno je vaše mnenje o moji situaciji ?

Je moj strah sploh upravičen, glede na to, da sem jedla in pojedla antibiotike po navodilih in da je flek na koži uzginil ?

Zdravnica je rekla, da so antibiotiki preprečili nastanek bolezni.

Vseeno ne razumem, zakaj je tako težko dati na odvzem krvi, pri taki zadevi , pa četudi ne takoj zdaj, ampak čez mesec ali dva ?

Da se človek prepriča.

 

Hvala.

Lp

Spoštovani, strinjam se z ravnanjem in razlago vaše zdravnice. Ključna je pravočasna in popolna terapija.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

New Report

Close