Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? limfatični folikli

limfatični folikli

Pozdravljeni!
Že dlje časa imam probleme s prebavo,približno eno leto.Že lansko leto sem obiskala internista, ki pa je vse težave (driska in bolečine v trebuhu) po pregledu dosodil virusu in iratibilnemu colonu, kljub temu da se je to vleklo skoraj en mesec. Nato so se težave umirile, letos aprila pa so se zopet pojavile.Imela sem bolečine v trebuhu, špikanje, drisko, opazila sem kri na blatu(Sveža , le enkrat). Odšla sem do internista, pregledali so mi blato za kri(negativno), naredili gastroskopijo( sindrom Gerb, gastritis, mi predpisali controloc), sedaj pa so mi naredili še kolonoskopijo. Ta pregled me je zelo prestrašil, ko me je zdravnica po pregledu spraševala, če imamo v družini raka črevesja( nimamo) in da bom po histoloških preiskavah(če bi kaj pokazale) primerna za kirurško obravnavo in ne za kolonoskopijo. V izvidu piše, da je v terminalnem ileumu videti povdarjene limfatične folikle, prav tako tudi v cekumu, sicer pa je sluznica normalna in vse ostalo tudi v redu. Odkrili so mi še zunanje hemeroide.Blato odvajam zjutraj večkrat( 1- 3x), ponavadi je penasto , rjave barve, če pojem kaj mlečnega , grem na WC še čez dan. Bolečin v trebuhu nimam , včasih me malo pošpika po trebuhu. Stara sem 37 let, 173 cm, 98 kg, imam tudi sekundarno amenorejo( jemljem aldactone) , pred 10 leti sem prebolela avtoimunsko trombocitopenijo( nimam vranice).
Zanima me , kaj so to limfatični folikli v črevesju, kaj pomenijo, tudi kirurgije me je zelo strah.Imela sem nekaj operacij, po katerih so me morali umetno zbujati, ali sem imela težave z dihanjem po operaciji,… Hvala za odgovor. Barbara

Spoštovana Barbara!

Da boste res pomirjena in bo odgovor strokovem bom vaše vprašanje posredovala našim kirurgom , odgovor pa boste lahko prečizali takoj, ko ga prejmem.

Drugaće so limfatični folikli imunske cekice organizirane v limfatičnih tkivih, kot so bezgavke, vranica, v sluzmici pa kot limfatični folikli.V njih se ustvarjajo pogoji za učinkovito imunsko aktivacijo. To je njihova funkcija ob vdoru tujkov, različnih vnetjih.., lahko pa pride tudi do motenj delovanja, kar lahko povzroči telesu veliko škodo. Zato je potrebna ob večjem pojavu kompleksna obravnava.

Na natančen odgovor pa počakajte par dni

Lep pozdrav Lidija

Najlepša hvala, bom počakala. Barbara

New Report

Close