Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija LIHEN

LIHEN

Imam bolezen lihen sclerosis vulve, ki so mi jo potrdili z biopsijo vulve.
Po nasvetu dermatovenerologa za vsakdanjo nego uporabljam kremo Bepanten plus. Kadar so težave hujše ( vnetje, draženje, srbenje, otekanje) pa uporabim kremo Lotriderm. Lotriderm uporabljam le kakšen teden,da ta hujše težave minejo.

Zadnje čase sem opazila, da koža vulve postaja bolj sivo bele barve. Vem, da je to posledica lihna, vendar me vseeno skrbi, da zadeva nebi še bolj napredovala. Koža je videti, zlasti na velikih sramnih ustnicah sivo belo obarvana. Včasih se povrhnica svalka, kar pomeni,da jo lahko z nohtom odstranim. Spodaj je koža bolj rdeča,kot bi bila vneta in me rahlo peče in skeli.
Ali je prav ,da poskušam to odstraniti?

Spoštovani g. doktor ali mi lahko svetujete na kakšen način ( z nego ) lahko preprečim razvoj lihna do te mere ,da se koža na spolovilo ne bi spreminjala oziroma ne bi postajala belkasto obarvana?
Sem še mlada ( 37 let) in me te spremembe zelo motijo.

Lep pozdrav

Pozdrav!

Ker gre za kronično neozdravljivo bolezen, je tudi terapija temu primerna: lajšanje, ustavljanje vnetja, posledic , težav.

Kremi, ki ju uporabljate sta lahko primerni, vsekekor pa se terapija prilagaja trenutni situaciji, posledice kot tanka in belkasta koža .

Kaj več vam ne morem pomagati po tej poti.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Hvala za odgovor. Vendar me zanima kako lahko preprečim,da bi koža postala belkasta?
Sedaj se mažem z kremo Lotriderm takrat ko težave nastopijo, sicer pa samo z negovalno kemo Bepanten plus.
Ali bi morala kremo Lotriderm uporabljati pogosteje in ne samo takrat ko težave nastopijo,da bi te spremembe preprečila?

lep pozdrav

sama imam dobre izkušnje s kremo BABY WUNDSCHUTZ CREME – znamke Bübchen, dobi se v DM in verjetno še kje.
Poskusite in srečno
L.

Pozdrav!

Smiselna je uporaba ob težavah, ob vnetju.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close