Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala letovanje za otroke iz ogrož. družin

letovanje za otroke iz ogrož. družin

Spoštovani.
ravno včeraj sem izvedela, da po novem ne morejo vsi otroci letovati v kolonijah. Vsa leta smo starši pri pediatrih vpisovali otroke na osnovi napotnic. delni strošek letovanja so krile občine, delni pa Zavod za zdr. zavarovanje, ostalo pa smo prispevali starši.
Po novem bodo šli v zdravstveno kolonijo le otroci, pri katerih bo iz kartotek vidno, da so kronični bolniki ali da so vsaj 3x v enem letu preboleli respiratorni infekt. takšen je pogoj Zavoda.
Moja pediatrinja se zaveda, da bo nastal kar precejšen problem, ker je šlo na ta način v kolonijo kar pprecej zdravih otrok.
Tudi moja hči je med njimi. v lanskem letu ni imela ne vem kakšnih zdravstvenih težav razen viroz in kakšne angine. Ne vem pa če bo to zadoščalo za pogoj, da se sploh lahko vpišem v letovanje.
Ker sem se letos znašla v dokaj težkem fin. položaju (izguba zaposlitve) in bi zelo težko prispevala polno ceno za letovanje, me zanima, kam se lahko obrnem na pomoč. Povprašala bom seveda tudi na občini. Vem, da obstaja akcija Pomežik soncu, ki omogoča letovanje otrokom iz socialno šibkejših družin.
Ne morem si zamisliti, da moja hčerka zaradi pomanjkanja denarja ne bi mogla iti na letovanje.
Mi lahko pomagate s kakšnim nasvetom.
Najlepša hvala.

Pozdravljena,

letovanja za otroke iz socialno ogroženih družin vsako leto pripravlja kar nekaj organizacij v Sloveniji, povsod pa obstajajo kriteriji za sprejem otroka na letovanje. Prednjačijo predvsem zdravstveni razlogi, težke psihosocialne razmere v družini, vedenjske težave, dejstvo, da otrok še ni bil nikoli na morju ipd.

Pozanimajte se tudi v šolski svetovalni službi, Centru za socialno delo, Zvezi prijateljev mladine, pa na RKS in v najbližji Župnijski karitas.

LP,

Polona Šporin Slovenska karitas, 01/300 59 60 <http://www.karitas.si/>.

kako sepa lahko prijavi otrokeza letovanje preko Karitas? Ali je res, da lahko gredo samo tisti, ki hodijo v cerkev?

Ga.Polona, najlepša hvala za odgovor. Vsekakor se bom pozanimala povsod, kako je z letovanjem. Ali bo dovolj, če povem, da gre samo za denarne probleme v družini.
Ostalih težav namreč nimamo. Ne zdravstvenih, ne vedenjskih in ostalih, katere ste ste naštela.

Še enkrat hvala.

Pozdravljena,

informacija, da z nami letujejo samo otroci, ki hodijo v cerkev ni točna.
Ker želimo, da se letovnajudležijo resnično upravičeni otroci upoštevamo sledeče kriterije:
1. družina se vodi kot socialno ogrožena in ji že preko leta pomagamo z različnimi oblikami pomoči
2. otrok še nikoli ni bil na morju
3. otrok še ni letoval v okviru Karitas
4. otroci, ki letujejo z drugimi organzacijami niso primerni, saj jim je to omogočeno že drugje
5. v letovnje se lahko vključijo tudi otroci, ki so lažji invalidi in otroci s posebnimi potrebami
6. starostna omejitev je od 8-14 let

LP,

Pozdravljena,

mogoče ste opazila ko sem zgoraj naštela kakšne kriterije ima naša organiazcija. Predvidevam, da imajo organizacije različna merila za sprejem otroka na letovanje. Najbolje je res da se pozanimate na zgoraj navedenih točkah in vam bodo vse povedali.

LP,

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close