letalo in tromboza
Lepo prosim, da mi odgovorite na sledeče vprašanje za kar se vam že vnaprej iskreno zahvaljujem.
Stara sem 38 let. Velikokrat imam nemirne noge, kažejo pa se mi že tudi vidne krčne žile. Kaj lahko storim proti temu? Ali pomaga ognjičevo mazilo?
Načtrujem dolgo potovanje z letalom 15 ur. Kako lahko zaščitim oz, vsaj omilim napor za svoje noge.Predvsem vas prosim, da mi poveste kje naj dobim oz. kakšne nogavce sploh obstajao proti trombozi (za dolge letalske polete) Prosim povejte mi še ostale napotke za na pot, da bom čim bolj omilila posledice potovanja z letalom.
Po deklaraciji izdelovalca ognjičevega mazila je zdravilo namenjeno proti pokanju in za mehčanje kože. Nemirne noge imajo mnogi ljudje. Zdravilo za odpravo te motnje še nimamo. Bolnikom priporočamo poizkus zdravljenja z zdravili, ki vsebujejo več vitaminov in mineralov.
Če imate krčne žile in načrtujete daljše potovanje z letalom, vam svetujem, da greste pred tem na pregled k zdravniku dermatologu – vazikologu, ki vam bo odredil najbolj primerno zdravljenje pred načrtovanim potovanjem.
Če bo zdravnik težko dosegljiv, vam svetujem, da si nabavite ustrezne elastične nogavice. V Ljubljani je podjetje Diafit na Petkovškovem nabrežju 29 (01/431-90-40), v katerem vam lahko pomagajo.
Lep pozdrav!
prim. Boris Cibic, dr. med.