Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Otroci s posebnimi potrebami in dolgotrajno bolni otroci Leposlovna knjige, v katerih nastopajo osebe s posebnimi potrebami – za odrasle

Leposlovna knjige, v katerih nastopajo osebe s posebnimi potrebami – za odrasle

Ali mogoče poznate kakšno leposlovno knjigo, v kateri nastopajo invalidne osebe (slepi, gluhi, gibalno ovirani, ipd.) kot glavni junaki in je za odrasle?

Pokrij me, mami od ga. Kolarjeve (mislim, da je Vitka). Je pa to knjiga o njenem sinu, ki ima Downov sindrom.
Je za odrasle.

LP!

Knjiga Naš ambrož(Avtorica ALenka Vojska Kušar)-gre se o otroku z avtizmom-zelo priporočam

Mark Haddon – Skrivnostni primer ali kdo je umoril psa

glede avtizma super

Knjiga Naš Ambrož ni leposlovje, ampak bolj življenjepis.

Še en naslov:

Miro Gavran – Pozabljeni sin (o mentalno zaostalem mladeniču),

Vesna Godina je o tej knjigi napisala:

ne vemsicer, ali svet z zornega kota “drugačnih ” res zgleda tako, kot je opisan v tej knjigi. Tega ne bomo vedeli nikoli. Vendar obvstaja zelo malo knjig, ki bi jih, če bi imela to moč, prepisala (Slovencem) v branje enkrat mesečno. To je ena izmed teh knjig.

BOLJ SE NE BI MOGLA STRINJATI Z NJO!

LP
katruša

Ja, sveta duševno zaostalih, ki ne morejo sami napisati knjige, res ni mogoče poustvariti, lahko pa napiše kakšen slep, gluh ali gibalno ovirani knjigo, v kateri opiše, kako doživlja svet…

Aksinja Kermauner: Tema ni en črnplašč
Knjiga je sicer namenjena mlajšim, a je vzgojna tudi za odrasle.
Lp!

REVIJA RIKOSS ZA SLEPE

OMENJENA KNJIGA JE ZELO LEPA, SE JO SPLAČA PREBRATI.

Skrivnostni primer ali kdo je ubil psa je super glede doživljanja okolja s strani avtistov…..in potrpežljivosti njegovih staršev

Pearl S. Buck: Moja punčka ne bo nikoli odrasla

Se zelo strinjam.Jaz sem jo pravkar prebrala.Ko sem jo vzela v roke, sem jo odložila, ko je bila prebrana.

Zelo dobra je tudi knjiga “TIM”, priporočam.
Lp

Hill David: Se vid’va, Simon!
Zlo lušna knjiga, sicer pod predmetno oznako “mladinska književnost”, pa vsekakor primerna tudi za odrasle

New Report

Close