Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Lepljenje/polaganje zidnih tapet

Lepljenje/polaganje zidnih tapet

Pozdravljeni!

V spalnici bi rada na samo eno steno višine 2,60 m in širine 4,20 m nalepila tapete. Stena nima ne oken ne vrat, ima samo 2 štekerja, tako da večjih problemov ne bi smelo biti, čeprav tapet še nikoli nisem polagala. 🙂 Na youtube sem si ogledala nekaj filmčkov, kako se to dela, a ker ne razumem angleško, me zanima še nekaj stvari, če bi bil kdo tukaj tako prijazen, da bi mi razložil.

Zanima me, kaj je bolje: da prej pobelim ostale 3 stene in se nato lotim lepljenja tapet na četrto steno, ali obratno? Če gre kaj lepila na steno, kjer ne bo tapete, se da to lepilo lepo odstraniti, dokler se ne zasuši, in s čim? Z vodo ali s čim drugim?
Zakaj nekateri namažejo lepilo na tapeto, drugi pa na zid? Je to mogoče odvisno od vrste tapete?
Kako na debelo je treba namazati lepilo, da ga ni ne preveč ne premalo? Toliko, kolikor se da barve na zid za “eno roko”, ali morda več, manj?
Če se kakšna tapeta malo zamakne, se jo da še poravnati, dokler lepilo ni suho? Ker gre za velike kose (trakove), se mi zdi to kar nerodna zadeva, če se ti nekaj zalepi in ne moreš popraviti.

V naprej hvala za vsak nasvet ali opozorilo, na kaj moram paziti, da ne naredim katastrofe.

New Report

Close