Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Lepa koža po telesu

Lepa koža po telesu

Spoštovani,

v meseceu marcu sem pri vas naročena za pregled, še prej pa mi se poraja vprašanje in upam da mi boste znali pomagati.

Zanima me predvsem kako doseči lepo kožo na golenih oz. mečih. Za svojo kožo dobro skrbim, uporabljam raznorazne vlažilne, hranilne, negovalne kreme in mleka, stanje na tem delu pa se ne popravi. Sicer nimam nekih izpuščajev ali kaj podobnega, moti me to, da so povsod tam kjer so pore ali “lasni” mešiček rdeče pikice. Torej imam spodnji del nog posut z rdečimi pikicami, ki niso vnete, so pod kožo oz. zelo je poudarjeno iz kje raste dlaka. Noge si depiliram z voskom, prej ko sem si jih brila je bilo stanje hujše, zdaj je dokaj OK.

Koža je sicer zdrava, rekla bi da je precej občutljiva, ampak rada bi na tem delu telesa imela kožo kot jo vidim pri nekaterih dekletih – torej gladko, svilnato, enakomerno obarvano.

Kaj lahko naredim v tej smeri?

POleg tega me znaima še to: na kakšen način se da popraviti koža na zgornjem delu rok (brala sem da gre za dedno bolezen – hrapava koža in rdeče pikice)? je Možno doseči izoljšave s kakšnim kemičnim pilingom, aha/bha kislinami, ipd.?

Hvala za vašo pomoč in se vidimo na pregledu 🙂

LP

Pozdrav!

Spremenite način britja, gre očitno za vraščene dlake, vnetje, ki je posledica pa se kaže kot omejen problem.
Za pikice pa težko rečem za kaj gre, če so na zunanji strani nadlakti , potem bo problem težko ozdravljiv.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni,

hvala za vaš odgovor 🙂 Na nadlahti so rdeče pikice na zunanji strani, torej gre za to bolezen, ki je menda dedna. SE ne da čisto nič narediti v smeri, da rdeče pike ne bi bile tako izrazite oz, da bi bile bolj kožne barve?

Zanima me še, če poznate kakšno kremo za vsak dan z UV zaščito, ki bi bila primerna za mastno kožo, torej lahka in matirna krema?

Hvala za vse in lep dan še naprej,
Pozdrav.

POzdrav!

Spremembe na nadlakteh so verjetno res dedne, včasih ublažijo kremo kot so Skinoren, poleti pa je navadno stanje boljše.

Kreme z UV faktorjem pa so na voljo v lekarnah, morda bi bile primerne od Avena, Eucerina, ….
Poskusite.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close