Legofer in alergik
3- meselnik, ki je dokazano močno alergičen na KM, gluten in jajca, alergija se odraža na koži in prebavi, je dobil predpisan legofer. Na priloženem navodilu je opozorilo, da zdravilo (2 učinkovini) sproža urtikarijo, lahko pa tudi dihalne težave.
Je kateri od otrok-alergikov legofer jemal in kakšne so bile vaše izkušnje? Kožo smo komaj spravili v red s strogo dieto in mi res ni do tega, da je otrok spet ves spraskan in vnet. Še manj mi je do kake dihalne stiske. Kakšne so vaše izkušnje? Se je obnesel ali povzroal težave? Ali je morda kdo že našel kako ustreznejšo terpaijo in če- katero? It čez mejo po ustreznejše zdravilo ni problem.
Pozdravljena! Načeloma se na forumih sicer dosti ne oglašam, ampak v vašem specifičnem primeru se pa bom. Moja hči, ki ima danes 16 mesecev je imela alergijo na mleko, ki je na testiranjih sicer niso potrdili, vendar je na blatu (sivo, penasto, krvavo, sluzasto) to bilo očitno in se tudi izboljšalo takoj, ko smo uvedli Pregomin. Žal je bila tudi slabokrvna (93 Hb) in dobili smo recept za Ferum, po katerem je alergično odreagirala, potem pa še za legofer, kjer se je zgodba ponovila (hud izpuščaj po vsem telesu). Sicer pa smo ugoovili še alergije na nekaj zdravil (Hiconcil, Primotren), mandarine in kivi.
Odločili smo se za Bicom, kjer je bilo ugotovljenih še nekaj drugih alergij. Vse, ampak res vse alergije so po nekaj terapijah izzvenele (skeptiki pravijo, da se potuhnejo, ampak meni je popolnoma vseeno). Danes pridno jemo ferum, pijemo mleko in vse mlečne jedi itd, hčerka je zdrava, da je kaj (če izvzamem anemijo, ki pa gre počasi na bolje).
Skratka, to ni mišljeno kot reklama, je zgoj naša izkušnja, morda vam bo v pomoč.
lep pozdrav,
Urša