Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? ledvični rak in zdravilo

ledvični rak in zdravilo

Brat ima rak na ledvicah in je dobil zdravilo SUTENT, ki ima tako kot vsako zdravilo stranske učinke.
Zanima me, če ima kdo že izkušnje s tem zdravilom in kako ste ga prenašali.

Lepo vas pozdravljam

Kara

Živjo,

nimam osebnih izkušenj, ga je pa jemal moj oče. Pri njem so se pojavili predvsem problemi z bolečinami v dlaneh, nogah in odsotnost okusa. Ponavadi so ti problemi minili v tistem delu cikla, ko ga ni jemal in se potem začeli v 2-3 tednu jemanja (cikel: 4 tedni z, 2 brez).

Želim mu čimhitrejše zmanjšanje metastaz.
V primeru neučinkovanja, pa naj hitro preide na drugo zdravljenje, po možnosti brez presledka.

Lep pozdrav

Ali je oče jemal celo terapijo isto zdravilo ali je preše na drugo.
Brat ima š e5 tablet in potem 14 dni prekine.Ob tem jemanju se mu je zmanjšal apetit in je zelo shujšal.Tudi težko hodi zelo počasi, upam da bo potem malo boljše , upam.

želim vam lep dan.

kara

Cel čas zdravljenja je jemal samo Sutent. 5 ciklov. Domnevam, da je vaš brat šele zdaj začel z jemanjem.
Apetit je bil tudi pri očetu zmanjšan, samo se je trudil, da je jedel, tako da ni izgubljal teže.
Težave s hojo pa so verjetno posledica bolečih stopal.
V času med cikli se stvari izboljšajo. Sta bila pa prva cikla najtežja. In tudi, kar sem bral na tujih forumih imajo podobne izkušnje.

Bratu želim čimboljše spopadanje s stranskimi učinki in uspešno zdravljenje.

Če želite me lahko kontaktirate preko zasebnega sporočila

Lep dan tudi vam in bližnjim.

Pozdravljeni!
Mama je zbolela za rakom. Primarni je rak ledvice ki je zaseval ze v pljuca jetra kosti.
Pricela je zdravljenje z Sutentom. Prosim za vase izkusnje; mnenja o tem zdravilu ter stranske ucinke. Namrec zelo se jih bojimo.
Hvala

Pozdravljeni!
Pokličit me na 031 320 844 zdravko.lp

New Report

Close