Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika lece-meglenje vida

lece-meglenje vida

Pozdravljeni,

nosim mesecne lece.

1. Po nekaj urah nosenja lec, me zacne pikati v ocesih, vid se mi megli. Kljub mezikanju se stanje ne izboljsa.

2. Vsak vecer me v levem ocesu zacne spikati tudi ob odstranitvi lece. Imam obcutek kot bi imela trtepalnico v ocesu (pa je nimam). Nato si navlazim ucek, da bi bilo bolje, pa ni. Zjutraj je stvar se hujsa. Spika tako, da si lece tudi vstaviti ne morem. To se dogaja vsaj dan. Dan za dnem.

Splosno stanje je v redu (ce odmislim prvo vprasanje).

Trenutno dan za dnem nosim lece (problemi se zacno ze dopoldan), ocal ta trenutek nimam, si jih se kupujem. Takrat bodo oci vec pocivale, saj imam doma namen nositi ocala.

Kaj mi je narediti pri 1. in 2.?

Najlepsa hvala za odgovora.

Ana

Pri vas se prva in druga točka povezujeta. Torej, če boste odpravili probleme pri eni točki jih boste tudi pri drugi.

Zanima me ali se je to dogajalo skoz ali samo zadni čas. Saj, če se je skoz, bi morali takoj to povedati vašem okulistu in optiku, da bi ta problem odpravili. Če se vam dogaja zadni čas, potem moramo vzroke iskati v tem, kaj se je pri vas spremenilo.

Torej obvezno potrebujete očala (priporočam vsem nosilcem leč), saj morate narediti dalšo pavzo. Menjajte tekočino oziroma znamko leč in obišite okulista.

Različne vrst leč in tekočin lahko vidite na:

Lp.

Uf!

Sem pa ze mislila, da odgovora ne bo. Hvala zanj.

Lece-pojavili so se tudi glavoboli, tako da sem si sla vceraj sla kupiti ocala.
Z njimi sem zelo zadovoljna. Super so. In ze pred lecami sem jih rada nosila.

Lece pa imam danes namen zavreci. Cez cas bom poskusila se nov paketek lec. Mogoce so se prejsnje izrabile (ceprav jih imam manj kot mesec dni). In v primeru, da se stanje ne bo izboljsalo, jih pac ne bom vec nosila.

Ne, te motnje vida se prej niso pojavljale (oz. zanemarljivo malokrat). Le zadnji cas pa so se pojavljale neprestano. Delam v klimatiziranem prostoru, nekje pa se kadijo poleg vsega. Mogoce bi lahko poskusila se z neprestanim vlazenjem oci (ceprav menim, da je v tem primeru bolje nositi ocala, kot neprestano vlaziti oci).

lp,

Ana

Preizkusite vse varijante od vlaženja oči do menjave znamke leč. Umetne solzice imate opisane na moji internetni strani.

Lp.

New Report

Close