Najdi forum

leče

Pred nekaj tedni si je moja prijateljica kupila kontakne leče ker slabo vidi, naročila sij jih je v optiki ki ne vem njenega imena in ta ki je v službi v optiki je ji rekla da če sločajno se ji solzijo oči ali pa joče da si more vzeti ven leče. Ali je res to da si jih moraš takrat vzeti iz oči.

Prosim če mi lahko odgovorite, ker si bom sama tudi kupila leče.

Leče naj ne bi povzročale solzenja, seveda če se to zgodi, je potrebno ugotoviti zakaj se to dogaja (nepravilno čiščenje, alergija na material, preobčutljivost itd), v tem primeru je treba k zdravniku. pri joku pa se lahko zgodi, da solze sperejo leče iz oči, posebej če si oči brišemo in lečke na ta način lahko izgubimo.

Draga Janja!
Lahko vam povem, da me je nakup leč v optiki zelo drago stal, saj so mi leče povzročile na veznici prave erozije. Sploh pa, nikoli ne kupujte in se ne dajajte pregledovati v optikah, če vam vaše oči veliko pomenijo!!! Optiki so se izobrazili za brušenje leč in ne za postavljanje diagnoz. Tudi okulisti, ki delajo pri optikih, delajo samo usluge le tem, v tistih majhnih “ordinacijah” pa sploh nimajo prostora za kaj več kot “šipce” in morda oftalmoskop. Kaj pa če je vašim težavam vzrok kaj drugega kot dioptrija. Vedeti moramo, da obstaja ogromno očesnih bolezni, ki jih optik “s predpisom” leč oz. očal ne more rešiti.
Lep pozdrav!
Kinka

Ali so leče bolj praktične. Kaj bi vi predlagali nekomu ki se ne more odločiti med očalami in lečami?

Pri dobrih, dobro izbranih in ne cenenih lečah so seveda določene prednosti, predvsem estetske, seveda pa nihče ne nosi izključno leč, še vedno občasno na nos lahko nataknete očala….

Mislim, da gre v veliki meri pri lečkah tudi za navado. Če nimate pretirano občutljivih oči bi se jaz odločila prvenstveno za leče, občasno pa bi privoščila očem “dopust” in bi nosila tudi očala.

Za zdravje so seveda bolje očala. Zdaj je na tržišču toliko vrst okvirjev, da se bo sigurno našel kakšen, ki bo prav lepo sedel na vaš nos. Jaz imam očala že 10 le, pa sem se jih najprej tudi otepala. Res, da leč nisem še imela, pa verjetno jih tudi ne bom, ker sem vzela očala kot modni dodatek in si izbrala takšna, ki mi prav lepo pašejo in lepo sedejo na nos. Z lečami je že delo, očala, pa samo snameš in daš na polico.

Koliko prebližno stanejo leče za šest mesecev in kje jih kupiti. Ali tudi za leče dobiš recept tako kot zaočala?

Za umerjanje leč morate k okulistu, pregled lahko opravite na napotnico, leče pa se doplačajo (razlika med ceno leč in očali), koliko pa stanejo je odvisno od kvalitete, obrnite se na enega od optikov.

Mehke kontaktne leče nosim že več let. Moje oči jih zelo dobro prenašajo. Zgodilo se je tudi da sem ze prespalaz njimi, pa sem imala le malo manj vlazne oci. V prodaji sem videla tudi kontaktne leče, ki naj bi se lahko nosile noč in dan. Ali res ne škodijo očem?

Oči se bodo zelo hitro “pritožile”, če jim ne bo kaj prav. Če leče lahko prenašate, se dobro počutite, ne vidim razloga, zakaj bi vam potem škodovale, vsake toliko časa pa si le nadenite očala, da se oko spočije.

Hodim v šolo tenisa in imam leče in očala kaj pa b ibilo na sploh boljše imeti če igraš tenis?

Po moje leče, očala se vam lahko razbijejo, mislim, da z lečami tudi boljše vidite žogico.

New Report

Close