Lažni popadki?
Spoštovani dr. Pušenjak,
Sem v 32 tednu nosečnosti. Pred 5 dnevi so se mi začele bolečine v spodnjem delu trebuha in v medenici. Bolečine v spodnjem delu so podobne mestrualnim. Imela sem nekaj izcedka in tekoče blato. Šla sem do svoje ginekologinje, ki pa je pokazalo, da je vse uredu z otrokom. MV je bil 3,6 mm zaprt, plodovnice, da je veliko. Urin in kri tudi brez posebnosti. Čez 2 dni sem šla v porodnišnico. Ctg ni pokazal popadkov, MV je bil 3 mm zaprt. Vzeli so mi bris za patogene bakterije in urin. Na urinu je pokazalo, da imam lahko ledvične kamne. Dali so mi napotnico za UZ sečil, ki pa ni nič pokazalo.
Kaj mislite, da bi lahko to bilo? Ali gre tukaj za lažne popadke ali otrok tako pritiska na medenico da boli. Imam Utrogestan in Spazmex. Pijem tudi magnezij 2 x na dan.
Se mi je pa prva nosečnost zaključila z prezgodnjim porodom v 28 tednu nosečnosti.
Hvala za odgovor.
Lp
Spoštovani,
vsi parametri, ki bi kazali na problem v predelu rodil so bili očitno normalni, torej objektivno v tem predelu ni nič narobe. Nosečnost pa seveda in zlasti v 3. tretjini prinese različne težave, saj imate v trebuhu nenazadnje en “velik tumor” ki sili na vse strani in odriva ostale organe. Prezgodnji porod je bil izključen, bolezni sečil tudi, torej se na stanje privadite, najdite ustrezen telesni položaj in to je to. Ni potrebe po popolnem raziskanju vsake bolečine, ki se kdaj kje pojavi. dovolj je, če vemo, da ni nič pomembnega.