Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Lasje

Lasje

Spoštovani!
Sem 21-letna študentka. Že več kot pred letom dni se mi je pojavil problem prekomernega izpadanja las. Obiskala sem osebno zdravnico, ki me je napotila na pregled k dermatologinji. Ta mi je brez pregleda lasišča predpisala raztopino Elocom ter rekla, da lahko izpadanje traja do 6 mesecev. Stanje pa se ni izboljšalo. Poskusila sem si pomagati še z ampulami Vichy, tabletami Fidival, kapsulami in šamponom Fitoval ter tabletami b-complex – vendar brez učinka. Odvzem krvi (ščitnica) ni pokazal posebnosti. Ugotovili so blago pomanjkanje železa, ki pa ga ni potrebno zdraviti. Ker že 4 leta jemljem KT Clieste, sem se odločila, da preneham z jemanjem le-teh, saj sem mislila, da je lahko vzrok za izpadanje prav v njih. Po treh tednih brez kontracepcije se je stanje le še poslabšalo.
Zaradi dolgih čakalnih vrst pri endokrinologu se obračam na Vas z vprašanjem, kaj mi lahko se svetujete? Ali naj znova začnem jemati KT – istih – ali naj jih zamenjam z drugimi? Zanima me tudi, kako bi lahko čimprej prišla do endokrinologa (lahko tudi samoplačniško).
Za odgovor se Vam že vnaprej najlepše zahvaljujem.

Pozdrav!

Hormoni, ščitnica, pomanjkanje vitaminov in mineralov so najpogostejši vzroki.

Endokrinologi mislim, da nimajo samoplačniških ambulant, morda pokličite na telefon 5424416, kjer je ordiniral prof. Porenta.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close