Najdi forum

Spoštovani,

mene pa zanima, če se res bolje odstrani karies z laserjem in če se bolj uspešno zdravijo zobje z laserjem?
Kaj mi lahko poveste, če je možno delati brez lokalne anestezije tudi?
Je možno popravilo več zobov naenkrat, npr. 2, 3 ?
So možni kaki zapleti?
Kako dolgo pa trajanpr. občutljivost zoba po novi beli plombi? Boli kak dan, nato va dni nič, nato spet, predvsem ob vročem pitju ali hrani, malo boli tudi na dotik…

Pozdravljeni,

na vsa vaša vprašanja boste našli odgovore v tem forumu, saj sem o tem že velikokrat pisala. Uporabite brskalnik!
Z laserjem se dobro odstrani karies, tudi na drugačen princip kot klasično. Laser pa po mojem mnenju v celoti ne nadomesti klasičnega odstranjevanja kariesa. Najboljša je kombinacija obeh.
Laser je dopolnilo k endodontskemu zdravljenju zob in pozitivno vpliva na končni rezultat.
Upraba lokalne anestezije je odvisna od občutljivosti posameznika, pravtako število obravnavanih zob pri enem obisku.
Zapleti z laserjem so možni le ob nepravilni uporabi le tega.
Preobčutljivost zob po izdelavi belih plomb tako klasično kot lasersko lahko traja mesece.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

Hvala za odgovor. Mene pa zanima, če je lahko kaj narobe, če se zob na živo vrta brez lokalne? Je škodljivo, če dobiš lokalno vsak teden?

Pozdravljeni,

Ni škodljivosti ne v prvem niti drugem primeru.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close