Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Laringitis

Laringitis

Pozdravljeni.

Naš triletnik ima laringiris – že četrtič. Prejšnjo sredo sva bila sprejeta v bolnišnico, kjer je dobil dexametasol in inhalacije adrenalina. Ugotovili so, da ima pridružen še parainfluenca virus tipa 1. Po treh dneh (v nedeljo) sva bila odpuščena iz bolnišnice. Danes, po enem tednu od odpusta je pri vdihu včasih še vedno prisoten stridor, kašelj je včasih produktiven, včasih suh – predvsem ponoči. Prostor vlažimo z vlažilcem, vsak dan inhalira. Sprva je imel napade kašlja v taki obliki, da je poleg bruhal. Sedaj čez dan pokašljuje, ponoči pa še ima cca 1 napad do polnoči. Tudi če gre ven na zrak, dobi napad. Je normalno, da je kašelj po skoraj 14 dnevih še vedno prisoten v taki obliki? Diha sicer normalno, teče mu z noska in na trenutke je hripav. Malce me skrbi, da bi lahko imel oslovski kašelj, a sklepam da bi to opazili v bolnišnici na podlagi nosno žrelnega brisa. Prejšnji laringitisi niso bili tako hudi. S čim mu lahko pomagamo?

Najlepša hvala.

Takšen potek je pri nekaterih virusih običajen, kašelj lahko traja 2-3 tedne.  Ne sme pa se slabšati in postajati vedno bolj intenziven,. V takem primeru je ptoreben ponovni obisk pri zdravniku.

Sklepam, da je otrok cepljen proti oslovskemu kašlju, bolezen bi bila v tej starosti pri cepljenem otroku redkost. Tip kašlja je pri oslovskemu kašlju drugačen kot pri laringitisu, napadi si sledijo skozi ves dan in kašelj je drugačen.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close