Najdi forum

Laparoskopija?!?!

Ravnokar sem prišla od ginekologinje.
Ker imam oba jajčnika policistična, pravi, da bo treba na laparoskopijo, če hočemo imeti še kakšnega princa ali princesko. Vse skupaj naj ne bi bilo nič posebnega, dva tri dni hospitalizacije, deset dni bolniške, poseg naj bi trajal deset do petnajst minut, možnosti zanositve pa 70% in 90% za ureditev ciklusa.
Sliši se krasno, vendar me vseeno zanimajo vaše izkušnje s to operacijo.
Sama imam kar malo pomislekov, po eni strani se mi zdi izzivanje usode, saj operacija ni življensko pomembna, pa tudi enega otroka že imam.

Nič hudega ni. Jaz sem to dala čez, pa lahko povem, da naredijo le dva ali tri še ne za cm dolga reza, tako, da je okrevanje res hitro. Tudi po operaciji načeloma skoraj ni bolečin. Veliko lažje kot katerakoli druga operacija.

Se strinjam z Neno. Nič hudega ni. Dajo ti narkozo, zaspiš, se zbudiš. Mene ni nič bolelo, režejo minimalno, jaz imam dve mali brazgotinici pod popkom.
Kar korajžno!

Tudi sama sem šla na to operacijo, da sem lahko prvič zanosila. Ni nič hudega, res hitro okrevaš. Kar se ureditve ciklusa tiče ne vem, ker sem v drugem nato s klomifenom zanosila.
Veliko sreče!

P.S.: Silvy, bi te pa prosila, če mi lahko poveš, koliko starega otroka imaš, ker me zanima, v kolikšnem času po prvem porodu se je policističnost tako povečala, da bi morala na laparoskopijo. Ali si imela že pred prvo zanositvijo postavljeno diagnozo, da imaš policistične jajčnike? Hvala.

PCO diagnozo so mi postavili, ko sem želela prvič zanositi. Hčerka je sedaj stara nekaj več kot dve leti. Z zanositvijo sem imela tudi takrat težave in po slikanju maternice mi je že takrat zdravnica predlagala laparoskopijo. Takrat nisem bila v dvomih in sem kar takoj privolila vanjo, pa na srečo ni bila potrebna, ker sem vmes zanosila. Potem smo spet nekaj časa upali, da bo šlo po naravni poti, pa zgleda, da ne bo nič. Tudi jemanje klomifena ni pomagalo. Zgleda, da bo treba kar pod nož..

Tudi jaz imam PCO. Diagnozo so mi postavili že pred nosečnostjo, vendar sem zanosila tri mesece po tem, ko sem nehala jesti Cyclo Progynova. V letu po porodu sem imela vsega le 2 menstruaciji, vendar sem dojila, tako, da ciklus verjetno ni bil urejen zaradi dojenja. Ko je bil tamali star 12 mesecev sem nehala dojiti, dobila dva redna ciklusa (na 33 dni) in takoj pričela z jemanjem kontracepcijskih tablet. Ginekolog je rekel, da je zame bistvenega pomena, da jemljem KC, če želim še enkrat zanositi.

Sylvi, če si res želiš še enega otroka, naredi to in poskušaj razmišljati pozitivno in ne da greš pod nož. S tem strašiš samo sebe! Tudi jaz razmišljam, da bom šla na operacijo, če bo potrebno, saj sem ravno ta vikend ugotovila, da si resnično želim še enega otroka.

Vsekakor pa poskusi še s kakšno alternativno medicino (številko v MS, ki sem ti jo obljubila, sem nekje zapravila, popoldan mi jo sporoči prijateljica)!

Držim pesti zate!

Pozdrav,
Miša

Tudi mene čaka laporoskopija v kratkem času, kajti eno leto po porodu so se mi zopet začele delati ciste. Sam poseg pa je tako kot pravijo vse res kratki, z hitrim okrevanjem, v nasprotju z klasično operacijo(ta je že za mana). Čeprav ne vem, če bom imela še kaj otrok, pa kljub temu želim obdržati še ta jajčnik, ki ga še imam.
Torej le pogumno Silvy. Pa srečno!!!!!

LP Tana

v vsej proceduri se mi je zdelo še najbolj zoprno urejanje papirjev in pa prebujanje iz narkoze – operacija pa je verjetno res ena najbolj rutinskih in najmanj tveganih.

New Report

Close